Itt az újabb eresztés a Sziget-fellépőkből

Van köztük tök jó, meg persze lejárt lemez is, ahogy szokott. Egy-két névnél viszont felkaptam a fejem.

Van köztük tök jó, meg persze lejárt lemez is, ahogy szokott. Egy-két névnél viszont felkaptam a fejem.

Advertisement

A legnagyobb találatnak a ma bejelentett fellépők közül a Future Islands tűnik, amely a tavalyi év nagy felfedezettje volt, és amelynek koncertjeiről legendák szólnak. Ezeket meg tudom erősíteni, mert tavaly láttam őket, és tényleg nem akármi, amit az énekesük művel élőben, ráadásul a dalok sem rosszak.

Nem voltam ott a dán énekesnő, budapesti fellépésén, de állítólag nagyon jó volt, így most lehet újrázni. Marina and the Diamonds 2011-es Sziget-fellépéséről jó emlékeim vannak, úgyhogy ez is egy rovátka a plusz rovatba, bár az új lemezt még nem hallottam.

Advertisement

Az Interpol tipikusan az a név, amelynek tíz éve örültem volna igazán: a zenekar négy éve is leszállóágban érkezett a Szigetre, most meg újra jön, de még mindig sokan örülnek neki.

A Foals viszont még nem játszott a Szigeten, talán ez a legnépszerűbb az idei újoncok közül. A Maccabees már elsőre sem nyűgözött le, azóta sok-sok idő eltelt. Nagy névnek számít még az SBTRKT is, amely egyszer halálra untatott a Primaverán, de valószínűleg én csak a kivétel vagyok, illetve még Foxes is a menő és feltörekvő vonalat képviseli.

Advertisement

És lesz még Dropkick Murphys, Paloma Faith, meg egy sereg örökös Sziget-fellépő, lásd Beatsteaks, Gentleman stb-stb., a teljes listát lásd itt. A korábban bejelentett fellépőkről itt találsz posztokat.

Vélemény, hozzászólás?