Kurvától kapott lapostetűt idézett fel Orbán Viktor a tapolcai beszédben

Illustration for article titled Kurvától kapott lapostetűt idézett fel Orbán Viktor a tapolcai beszédben

“Nix ugribugri, végigdolgozzuk a hátralévő három évet” – adta ki a jelszót a Fidesz aktivistáinak Tapolcán. Ráadásul nem is először nixezett, hanem legalább másodszor: ment már ez egyszer az internetadó visszavonásakor is a rádióban. Tudod, honnan van ez a szöveg? És hogy mit jelent?

Advertisement
Advertisement

A szállóigévé vált mondat teljes egészében így hangzik eredetiben:

Nicht ugri-bugri, hanem langsam spazieren!

Moldova György kamionosokról szóló, A pénz szaga című kötetében olvasható. Ha nagyon fiatal vagy, érdemes tudnod, hogy a kommunizmus idején a kamionosok voltak az élet királyai, akik bármikor behozhattak pornóújságot, banánt, nejlonharisnyát és Milka csokit. Eleve állandóan Nyugatra jártak, ahol ilyen sztorik estek meg velük:

A második történet: a kamionos felszedett egy nőt, akitől nemcsak csókokat kapott, hanem egy bizonyosfajta bogarat is, mely egyáltalán nem magas, hanem inkább lapos egy kicsit. A kamionos bemegy a patikába gyógyszerért, a patikus nem érti pontosan, hogy miről van szó, ezért bolhaport ajánl, de a kamionos csak rázza a fejét. – Nicht ugri-bugri, hanem langsam spazieren!

Azt hiszem, egy még nálam is bátrabb és elhivatottabb politológusra vár annak kifejtése, hogy ennek fényében hogyan kell értelmeznünk Orbán Viktor szavait.

Advertisement
  • Ezzel vallotta be, hogy mégis válságban van a párt, de annyira, mintha megtetvesedett volna a töke?
  • Vagy az ellenzék lenne a lapostetű, és a Fidesz a pénisz?
  • Vagy csak a szeméremszőrzet?
  • Esetleg Tapolca a Magyarság Szeméremdombja?
  • De ki a patikus?

Ezernyi kérdés, semmi válasz. Most van szükség az igazi fotelelemzőkre. Ha érteni véled az összefüggéseket, oszd meg velünk a világmagyarázatodat!

Vélemény, hozzászólás?