Ezzel a trükkel lehet elhitetni valamiről, hogy egyáltalán nem is gagyi

Illustration for article titled Ezzel a trükkel lehet elhitetni valamiről, hogy egyáltalán nem is gagyi

Soha nem volt még Beats fejhallgatóm, de ha lett volna, akkor sem tudnám eldönteni, hogy mennyire jó a minősége. Viszont a Dr. Dre-féle füleseknek is van egy olyan tulajdonságuk, amitől masszívabbnak, menőbbnek, jobbnak tűnnek: nehezek.

Advertisement

A Bolt cég mérnöke szétszedte a Beats egyik legnépszerűbb termékét, a Solo fejhallgatót, hogy megvizsgálja, pontosan hogyan tervezték meg, milyen megoldásokat használtak az összeszerelésénél. A gyártók ugyanis hajlamosak olyan költségkímélő, de gyakran minőségromláshoz vezető trükköket is bevetni, mint például a ragasztás a csavarozás helyett, vagy a nagyon olcsón elkészthető fröccsöntött műanyag darabok alkalmazása.

Az ehhez hasonló megoldásoknak hála a Solo annyira könnyű lett, hogy a Beats végül csak azért rakott bele fém – méghozzá CINK!! – alkatrészeket, hogy súlyosabb legyen a fejhallgató. A füles tömegének 30 százalékát egészen pontosan négy darab – semmilyen más funkcióval nem rendelkező – fémdarab adja.

Advertisement

Persze ez még nem lenne elég a sikerhez. A Beats fülesei marha jó marketinget kapnak, hasonló elképzelések élnek róla, mint az Apple-cuccokról – de emezek minősége és marketingje egy saját szakirodalommal rendelkező és gyilkos indulatokat generáló téma, amit most hagyjunk is.

via Gizmodo, via Bolt

Vélemény, hozzászólás?