29 fokos a Balaton!

Illustration for article titled 29 fokos a Balaton!

Lenge nyári ruhát vegyetek fel ma, remélem, nem késtem el ezzel az életbe vágó tanáccsal.

Advertisement

Mert a tartós hőség miatt az egész országra (!) piros (!) figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. A középhőmérséklet ugyanis hazánk túlnyomó részén 27 fok felett alakul, az uv-sugárzás pedig nagyon erős lehet, a 7,7-es értéket is elérheti. Kimentek a napra, és 15-20 perc alatt leégtek, mint a Reichstag.

Úgyhogy inkább ne menjetek ki a napra.

Nem lesz könnyú, mert az ország nagy részén napos idő várható. Az Északi-Középhegység térségében fordulhat elő egy-egy zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatar környezetében erős vagy viharos széllökés is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 33-37 fok között alakul. Késő este általában 25-30 fok lehet.

Advertisement

A Balaton Siófoknál 29, a Velencei-tó Agárdnál 27 fokos.

Na és vasárnapig ez lesz, mint az Időképről szerzett screenshotomon is látszik. Utána azonban minden megváltozik, hálistennek.

Advertisement

Észak-Norvégiában szeretnék élni. Mondjuk Tromsőben. Ott is süt a nap, és 14 fok lesz ma a maximum. Vagy legalább Helsinkiben. Ott nem lesz több egész héten 20 foknál. Két barátom is él és dolgozik Helsinkiben. Irigy vagyok, mint a kutya.

Vélemény, hozzászólás?