Őrült nagyot megy Kickstarteren az elmegyógyintézetes társasjáték

Illustration for article titled Őrült nagyot megy Kickstarteren az elmegyógyintézetes társasjáték

Mentális betegségek, zombinak képzelt ápolók, polipisten, antikrisztus, szörnyapáca. Egy biztos, a Lobotomy nevű játék egy iszonyúan felkapott témát dolgoz fel észbontóan látványosan, nem csoda, hogy a kért 40 ezer helyett már 368 ezer dollár összejött.

Nekem egyből az Arkham Horror nevű társasjáték ugrott be, nemcsak a szabályok miatt, de a hangulat is a Lovecraft-univerzumot idézi, ahol a játékosok mindenféle földöntúli szörnyekkel harcolnak, miközben próbálják megőrizni az elméjük épségét. De nemcsak ezért ismerős a híres századfordulós horrorvilág: ahogy csomó másik popkulturális horrorikon, úgy Lovecraft karakterei is megjelennek a Lobotomyban, sőt, egy egész kiegészítőt építettek rájuk. De ezeken kívül is vannak ismerős figurák:

Advertisement
  • A Silent Hill piramisfejű hentesei.
  • A Sucker Punch matrózblúzos szamurájlánya.
  • Az arcnélküli, öltönyös Slender Man kevésbé slender változata.
  • A Dr. Who síró angyalai.
  • A Rubber c. film gonosz abroncsa.
  • Damien, a kis antikrisztus.
  • Gonosz bohóc, mondjuk az Itből.
  • A Kör elátkozott kislánya.

Remélem egyszer kipróbálhatom majd, mert tényleg érdekesnek tűnik az elmegyógyintézetes koncepció, főleg, hogy a játék az őrülettel járó téveszmékre épít – nem normális emberekkel történnek horrorisztikus dolgok, hanem az ápoltak vizionálnak mindenfélét, miközben próbálnak megszökni. Viszont a maradék bő egy nap alatt biztos nem szállok be a finanszírozásba: 85 dollár – ez olyan 24 ezer forint – még egy szépen kidolgozott, rengeteg minifigurával rendelkező társasért is elég húzós, főleg úgy, hogy az ember ki sem próbálhatja, max nézheti, ahogy mások játszanak, azt is lengyelül.

Advertisement

A Lobotomyt a Titan-Forge készíti, nem ez az első játékuk, de ahogy nézem, az ipart eddig nem robbantották fel – inkább figurakészítésben utaznak.

via Nerdist

Vélemény, hozzászólás?