Kategóriák
konc

Amiről eredetileg akartam írni az imént..

Illustration for article titled Amiről eredetileg akartam írni az imént..

A korábbi posztomban leírt kis ház a felvonóval nemcsak az én álmom volt, hanem a snowboard meghatározó alakjáé, Mike Basich-é is. A különbség csak annyi, hogy ő meg is valósította az övét. Ha esetleg nem tudnád, hogy kiről van szó, egy kép többet mond ezer szónál:

Illustration for article titled Amiről eredetileg akartam írni az imént..

Advertisement

Professzionális pályafutásának vége után, barátai segítségével felhordott több, mint 170 tonna követ egy hegy tetejére, valahol a Sierra Nevadában, gyalogosan, -mivel a legközelebbi szilárd burkolatú út 5km-re van ettől a ponttól-,hogy építsen belőle egy önfenntartó házat és onnantól kezdve csak a freeride-nak éljen.

Öt évig épült az épület, gyakorlatilag minden benne van, amire egy embernek szüksége lehet, a hozzá tartozó terület tulajdonképpen az egész hegyet magában foglalja. Utólag csak annyit sajnál, hogy nem volt kútja az építkezésnél, mert így tartályokban kellett tartania a közeli patakból hozott vizet, ami rendszeresen megfagyott éjszakánként.

Advertisement

A seeker videóján személyesen mutatja be a házat és meséli el, hogyan építették. Ha szereted a hangulatos kis házakat a vadon közepén, akkor ez tetszeni fog..

Hogy teljes legyen a kép, a nem messze fekvő Lake Tahoe síközpontja épp leselejtezett egy ősrégi felvonórendszert, felhívták Mike-ot (aki helyi legendának számít arrafelé), hogy érdeklik-e az alkatrészek és az oszlopok, ő nagy örömmel kapott a lehetőségen és némi átalakítást követően megépítette saját ülős felvonóját. Azért nem kell egy svájci fűtött, bőrüléses buborékcsodára gondolni, de működik és még italtartó is van rajta!

Advertisement

Erről a Flow készített egy szórakoztató rövidfilmet.

Jó érzés tudni, hogy valaki nemcsak látja az álmot, hanem éli is, na! 🙂

Vélemény, hozzászólás?