Kategóriák
konc

Politikonc – 2015#50

Itt van tehát a múlt héten indult sorozatunk következő része. Próbáljunk meg visszatekinteni, hogy mi történt az elmúlt héten. Ha úgy érzed valami kimaradt, bátran írd meg itt a cikk alatt!

Belföld

Mivel múltkor szó ért, hogy az Indexet szemlézem, ezért most a HVG híreiből válogattam.

Advertisement
  • Megvan a hátránya, ha az ember számolatlanul gazdag. Mészáros Lőrincnek a Népszabadság újságírójától kellett megtudnia, hogy a felcsúti kisvasúton dolgoznak a gépei.
  • A múlt héten kihagytam a tanárok fizetésének elmaradását. Most arról érkeztek hírek, hogy a MÁK elutalta a hiányzó béreket, amit nem erősítettek meg a tanárok. Pécsre legalábbis még nem érkezett meg.
  • A Turul madár, Wass Albert és Teleki Pál után most Hóman Bálint szobra szúrja a szemét… az amerikaiaknak, a Mazsihisznek, és hátrált ki mögülle Cser-Palkovics polgármester úr. És védte (?) meg Tamás-Gáspár Miklós.
  • A sokszor átadott Várkert Bazár tovább szépülhet. Hála Istennek! Újabb közel egy milliárdot fordítunk rá.
  • Lakodalmas Lajos valakinek nagyon rosszat szólhatott, mert Vizoviczky ügyét lekörözve bukkannak elő újabb és újabb lehetséges törvénysértések a nevével kapcsolatban. Nem csodálkoznék, ha hamarosan kiderülne, ő felel a Seuso kincsek elrablásáért és 90-es évek olajszőkítéséért is.
  • A hazai internetet Habony Árpád váratlan ibizzai felbukkanása robbantotta fel. Beindult az ilyenkor megszokott mémgyár, és ahogy várható volt, a szórakozóhely azonnal cenzúrázta Nem Közszereplő Árpádot a videójából.
  • Úgy látszik nem lett igaza Szily Lászlónak, Áder végigviszi a Vágvölgyi elleni pert, és most másodfokon ítélték el őt és az Indexet, amiért katonatörténetekkel próbálták meg az államfő presztizsét aláásni.
  • Sikerült a kormánynak a Norvég Alappal megállapodni, újra dőlhetnek a pénzek az országba a kormány zsebébe!
  • Nagyon úgy néz ki, hogy most már tényleg sikerült megtalálni azt a helyet, ahol egykor eltemethették I. Szülejmánt. Jöhetnek a török pénzek, és az igazhitű turisták!
  • Az amerikai nagykövet beszólt a Lex Tiborc törvény miatt.
  • Feltehetően Farkas Flórián kieshetett a pixisből, most Balog miniszter úr vont meg tőle egy rahedli zsét.
  • Kaskantyúban nem kukoricáznak! Már az óvodában elkezdik a gyerekek helyes nevelését, aki nem hajlandó nyugton maradni, az lekötözik, aki sokat dumál, leragasztják a száját. Igen jól olvastátok, a gyerekekkel követik el ezt az aljasságot!
  • Siófokon nem rózsás az élet. A héten 17 embert rabosítottak, mert megosztottak egy facebook bejegyzést ami a korábbi, fideszes polgármester ügyeiről szólt.
  • Tarlós elkezdett demszkyzizálódni, legalábbis a kerékpárosok szerint, mert meglengetett néhány kerékpárosokat negatívan érintő mondatot. Persze a főpolgármester szokás szerint nem hagyja magát.
  • Nagyon pozitívan értékeli mindenki, hogy sikerült megállapodással zárni a klímacsúcsot Párizsban.
  • További letartóztatások történnek, feltehetően az ukrán állampolgársági ügyekkel kapcsolatosan. Nemrég Nyíregyházán, a héten pedig a Visegrádi utcában történtek letartóztatások az okmányirodában.
Advertisement

(Zsolt)

A Jobbik hátországa

A HVG újságírója próbált meg képet alkotni a jobbik mögött álló internetes hátország méretéről és szerkezetéről. Erről írt is egy elég érdekes cikket. (Zsolt)

Advertisement

Budaörsi csomópont mutyi

A 444 pedig a Budaörsi útra tervezett átalakításokat vette górcső alá. Nem lesz jobb nekünk. (Zsolt)

Advertisement

Rakpart variációk

Nagyon látványos tervek láttak napvilágra a rakpart átalakításával kapcsolatosan. Meglátjuk mi valósul meg belőlük! (Zsolt)

Advertisement

Világító bringaút

Egerben mutattak be egy új módszert, amivel a bringautak felfestésébe tennének világító anyagot, hogy éjszaka jobban látható legyen az út. Ezt is meglátjuk. (Zsolt)

Advertisement

Generációs problémák

A 444 közölt le egy tanulmányt, ami az Európában felerősödött iszlám terrorizmust elemzi. Érdekes olvasmány. (Zsolt)

Advertisement

Dzsudzsák:azért nem igazolt le a Reál Madrid, mert magyar vagyok

Dzsudzsák Balázs végre választ adott a karrierjét érintő egyik súlyos kérdésre: miért nem igazolt valami nagy, európai csapathoz a PSV Eindhoven-től. A játékos szerint hívta őt a Real Madrid és a Valencia is, de

“ezek a klubok marketing szempontból nem engedhették meg, hogy leigazoljanak, mert magyar vagyok. Egy magyar játékos nem szerepel világversenyen, nem látják sehol. Ezért a szerződtetésemet nem tudták volna megmagyarázni.”

Advertisement

Puskás Öcsinek az lehetett a szerencséje, hogy nem tudták róla!

(Andy)

Az arabok már a spájzban vannak

Illustration for article titled Politikonc - 2015#50

Advertisement

Legalábbis Komlóig már eljutottak. Az Index próbálta a kedélyeket borzolni titokzatos komlói ingatlanvásárlásokkal, amire kedves kollégánk válaszolt is. (Andy)

Új Zéland zászlót vált?

Kiválasztották az új zélandiak azt a zászlótervet, amit versenyeztetni fognak a jelenlegivel, hogy leváltság az ország zászlóját.

Advertisement

Illustration for article titled Politikonc - 2015#50

(Andy)

Walter szösszenetek

A Vasárnapi Blikk rendszeres remeklése walter parádés szösszenetei. Nekem eddig kettő sikerült, az És Páratlan Oldala le is hozta. Ha gondoljátok, minden héten ide rakom a fotóját.

Advertisement

Illustration for article titled Politikonc - 2015#50

(Andy)

Vélemény, hozzászólás?