Kategóriák
konc

5 dolog, ami tegnap akár meg is történhetett volna

Sajnos lemaradtam a tegnapi hírekről, de pótolom őket, avagy ingyenreklám a Netflixnek.

Van az a rossz szokásom, hogy nem követem az összes magyar híroldalt, hanem ugyanazt a mondjuk kettőt-négyet nézegetem. Tegnap különösen nem volt elsődleges célom az alapos tájékozottság, reméltem, hogy a magyar híroldalakra mutató könyvjelzőim tiszteletbeli zászlóshajóját, az indexeset elég lesz megkattintani párszor, hogy képben legyek.

Advertisement

Illustration for article titled 5 dolog, ami tegnap akár meg is történhetett volna

Hát az operaáriát zengő lófütty, az volt elég. Vagy, ha úgy nézzük, még sok is volt.

Advertisement

Magyarországra tegnap eljött a Megváltó Szent Jézus Jánospál Sámán Buddha, és mást ki sem tudtak tenni a címlapra. Jó, persze, oldalt volt ez-az, de úgy uralta folyamatosan a látványt és a felhasználói élményt a hihetetlen és csodálatos hír nagyjából sokadik változata, hogy más egyéb ugye kit is érdekel. Mintha nem torrentezné le a fél ország azt, amit akar. A netflixes marketingesek az earned media szókapcsolatot sóhajtozva élveztek el. Hogy ez miért bosszantott fel engem?

Hát azért, mert így akár le is maradhattam az alábbi eseményekről, amelyek lehet, hogy megtörténtek, de ugye nem tudhatom, mert azonnal hatalmába kerített a szórakoztatóipari őrület, ami az említett címlapból áradt. Olyan ez, mint amikor a kólára azt mondják, hogy van benne valami, amitől kívánod a következőt: na ebbe is kevertek valamit. Tehát mi van, ha például tegnap:

Halfejű papagáj kelt ki tojásából a nyíregyházi állatkertben

A gondozók azonnal akváriumot húztak az állatkert új lakójának fejére, ezzel elhárítva a közvetlen életveszélyt. Ezt követően a hasukat fogták a röhögéstől. (MTI-hír).

Advertisement

Orbán Viktornak kilyukadt a focivébés hátizsákja

Meg nem erősített értesülések szerint. A TEK azonnal befoltozta a védelem szövetén keletkezett biztonsági rést. A károkozást román hekkerek vállalták magukra, de aztán kiderült, hogy a hátizsák simán csak kilyukadt. (Beépített emberünktől.)

Advertisement

Donald Trump hatalmas baromságot mondott

Falat akar építtetni a mexikóiakkal, ki akarja tiltani az arabokat, és Amerika ismét olyan jó lesz, mint régen. (Donald Trump mindig ezt mondja. – a szerk.)

Advertisement

Gerillatörténészek állítottak szobrot az elfeledett jelentéktelen emberek emlékére

Az akció kis híján kudarcba fulladt, mert nagyon csúszott az út, a járda, a minden, de végül összehangolt munkával sikert aratott, mert a feloszlatás, előállítás és egyéb intézkedések foganatosítása céljából a helyszínre rendelt rendőri egység hasra esett a jégen. Tudósítónk már nem emlékszik, hogy kinek a tiszteletére állították a szobrot, és arra sem, hogy hol. (Tudósítónktól.)

Advertisement

Az olaj ára fél dolláros emelkedéssel zárt a nap végén

A megkérdezett szakértők szerint ekkora mértékű emelkedés mellett akár négyszáz éven belül is megtérülnek a palatechnológiába ölt befektetések. (Portfolio.hu)

Advertisement

De a netflixes címlap miatt nem tudhatom, hogy az előbbi események valóban megtörténtek-e, így hát kénytelen voltam kitalálni őket, minden érintettől elnézést kérek. Tőlem bezzeg senki. 🙁

Vélemény, hozzászólás?