Kategóriák
konc

Lumberszexuális

A lumberszexuálisnak semmi köze a a TÜZÉP telepekhez vagy Amerika vad erdeihez, egyszerűen divattrend, mint a metroszex volt.

Mielőtt bárki félreértené, a metroszex nem azt jelenti, hogy valaki az alagútban él nemi életet. Inkább piperkőc pasikra gondoljunk, akiknek több ismeretlen rendeltetésű kis tégelye van a fürdőszobában mint női párjuknak (arckrémek, szörtelenítő szerek, illatszerek, BB krém..) és a garderobe szekrény nagyobb részét is már az ő cuccaik foglalják el, mivel „nincs egy rongyuk sem” tehát folyton újakat kell vásárolniuk.

Advertisement

Azonban David Beckham „ruhagyuri” stílusa már a múlté, éljenek a favágók (legalábbis a következő divattrend megjelenéséig) !

A favágó persze „díszfavágó” stílus, egy cosmogirl vagy gyíklány nem fog összeállni egy valós erdei fizikai melóssal, akinek izzadtságszaga van, hatalmas hamburgereket töm magába, és egyáltalán, nem pénzügyi tanácsadó a munkaidejében, vagy startupcéges informatikus.

Advertisement

A stílusjegyek röviden összefoglalva: bővebb szárú nadrág, bakancs, hátizsák, kockás ing, vagy laza hosszú ujjú póló, esetleg pulóver, és persze lumberjack (vagyis laza, kiránduláshoz való dzseki). Kötött sapka, most jöttem a hegymászásból kinézet, mint aki éppen vadkempingezett az erdő közepén, maga ejtette vadat evett, amit tábortűzön sütött meg. Valójában az Astoriától érkezik az egyik menő streed-food kajáldából,ahol a „zseniális pasta” olyan, mint ami a sulimenzán szokott lenni gyengébb napokon. Ami a legrosszabb az trendben, hogy borotválatlanság, és szakáll szükséges a teljes outfithez.

Persze, első ránézésre úgy tűnhet, végre lazább, természetesebb, sportosabb férfitípus jött divatba, aki szeret kirándulni, és a pókot is le meri szedni a sarokból, de ne tévesszen meg senkit a látszat, ez egy stílus, semmi más, „szalonfavágó” vagy „fotelfavágó”.

Advertisement

Hiába sugallja, képes lenne túlélni akár két hétig is a vadonban egy szál övében hordott tőrrel, igazából a lumberszex pasi már attól is kiborul, ha zárva van a megszokott gyroszosa, és kétszáz méterrel arrébb kell menni a joghurtos padlizsánért. Semmivel sem természetesebb és életrevalóbb, mint egy normcore férfi, sőt.

Női változata nincs ennek a trendnek, ami megnehezíti a partnerszettek kialakítását. Egy metroszex vagy hipszter partnerhez már kialakult a nők megfelelő ruhatára, de mit vegyünk fel, ha párunk rádöbben, hiba volt a műszaki egyetem informatikus mérnök képzése, és ezentúl szakállasan és kockás ingben szeretne flangálni. Igaz, a nap nagyrészét egy belvárosi irodaház hatodik emeletén kénytelen tölteni a backofficeban, de azért ő lélekben az erdők és a természet gyermeke.

Advertisement

Ha tetszett az írás, oszd meg ismerőseiddel! Mi nagyon örülni fogunk, és hálásak leszünk érte, hiszen Neked írjuk a blogot! Véleményed hozzászólásban, Facebook-üzenetben, vagy az impresszumban megtalálható személyes elérhetőségeinken várjuk.

A Koncot megtalálhatod és követheted a Facebookon, a Twitteren és a Tumblren is. Bemutatkozó oldalunk a konc.hu címen érhető el.

Advertisement

Ha FB megosztás közben tigrisek vagy vízesés nehezíti az utat, ne add fel, oszd meg bátran!

Illustration for article titled Lumberszexuális

Advertisement

Illustration for article titled Lumberszexuális

Illustration for article titled Lumberszexuális

Vélemény, hozzászólás?