Szaniszló díja egy nagyobb terv része!

(Figyelmeztetés: a lenti videók nagy részébén vaskos trágárságok hangoznak el!) A Szaniszló-sztoriban, és abban, hogy Balog miniszter most levélben alázkodik meg egy fóliasisakos félnótás előtt, az az igazán ijesztő felismerés, hogy a Magyarország napi ügyeit menedzselő politikai elit tagjai rosszabbul informáltak alapvető témákban, mint az átlagos, közügyek iránt érdeklődő médiafogyasztó. Másképp fogalmazva fingjuk sincs róla, hogy mi történik körülöttük.

Advertisement

Illustration for article titled Szaniszló díja egy nagyobb terv része!

Szaniszló kitüntetési ügyéről Balog miniszteren, Halász János kulturális államtitkáron és a Táncsics-díj bizottság tagjain kívül minimum tucatnyi titkárnak, kabinetfőnöknek, tanácsadónak kellett tudnia. És a jelek szerint egyikük sem szólt oda, hogy főnök, talán át kéne gondolni, mert ez a Szaniszló egy félcédulás. Ami csak azt jelentheti, hogy egyiküknek sem volt fogalma arról, ki az a Szaniszló Ferenc. A friss Táncsics-díjas ugyanis annyira szélsőségesen vicces különc, hogy őt nyilvánosan kitüntetni politikai színezettől függetlenül szándékosan senki sem akarhatja, ha látott tőle bármit, amit mondjuk 2008 óta előadott a tévében.

Advertisement

Szaniszló pont olyan súlyú és jellegű médiafigura, mint a grillsütő-alkatrésszel és ujjpattogtatással epeműtétet végző legenda, Tihanyi Tamás:

Vajon ha mondjuk Kerény Imre és Fekete György keményen lobbizna mellette, elképzelhető lenne-e, hogy Tihanyi Tamás megkapja az "egészség megőrzése, a betegségek megelőzése és a gyógyítás terén kivételesen magas színvonalú, példaértékű eredményt elérőknek" adható Semmelweis-díjat?

Advertisement

A Táncsics-sztori alapján simán! A Széchenyi-díj már neccesebb, de benne van a pakliban.

Egy esetben viszont lelkesen tudnám támogatni a kormány díjazási politikáját. Akkor ha, ha Tihanyi tényleg megkapná a Semmelweist, és kiderülne, hogy Szaniszló jutalmazása egy olyan nagyívű akció első lépése volt, aminek a végére a televíziós trash-kultúra minden ikonja magas állami kitüntetés birtokosa lesz. Micsoda húzás lenne ez a Vezénylő Tábornok Úrtól! Ha megcsinálja, ott fogok tolongani Eperjes Károly és Ákos között a pulpitus mögött. Nézzük, kiket kéne első körben díjazni.

Advertisement

Illustration for article titled Szaniszló díja egy nagyobb terv része!

Kőszegi Napsugár, halászhálóba öltözött leszbikus leány, akinek egy vetélkedő fődíjaként élő adásban vette el a szüzességét egy fickó, Jászai Mari-díjat kaphatna.

Advertisement

Anettka feltétlenül Corvin-láncot:

Anettka fotelja pedig Munkácsy Mihály-díjat:

Fásy Ádám, Sláger Tibó és Bunyós Pityu megosztott Erkel Ferenc-díjat:

Akinek van további tippje, hogy kit és mivel kéne kitüntetnie a kormánynak a televíziós mocsokikonok közül, az írja meg alant válaszban! Videók is jöhetnek.

Vélemény, hozzászólás?