A gonosz világhatalom megfojtotta volna Magyarországot, ezért Szaniszló Ferenc feláldozta magát értünk

Zseniális részletekkel teli, néha döbbenetes freak show keretében mondott le Táncsics-díjáról Szaniszló Neo-Jézus Ferenc az Echo TV-n. Mi az, hogy lemondott?! Az amerikai és az izraeli nagykövet kezébe tette le a díjat, hogy ezzel a gesztussal megállítsa a Gonosz Háttérhatalom hazánk ellen induló inváziós

Zseniális részletekkel teli, néha döbbenetes freak show keretében mondott le Táncsics-díjáról Szaniszló Neo-Jézus Ferenc az Echo TV-n. Mi az, hogy lemondott?! Az amerikai és az izraeli nagykövet kezébe tette le a díjat, hogy ezzel a gesztussal megállítsa a Gonosz Háttérhatalom hazánk ellen induló inváziós hadoszlopait! Egy probléma volt csak a műsorral, hogy, Sz., az előadó legyőzte Sz.-t, a szerkesztőt, ezért a fantasztikus monológ kábé ötször hosszabb lett, mint kellett volna lennie. Aki nem látta, annak a kedvéért összefoglalom:

Szaniszló nem váltotta be a reményeimet, amennyiben nem az elégedett trollt adta, aki agresszíven bemutat azoknak, akik el akarják venni a díját, hanem alapvetően puhánynak bizonyult.

Advertisement

A monológ szerkezete és íve világos volt.

– Nyitány: Allegória

Szaniszló azonnal erős képpel, konkrétan egy drámai allegóriával indított, ő volt Kórógy, a kis magyarlakta szlavóniai falu, amit a szerb-horvát háború idején csetnik csapatok vesznek gyűrűbe, az ártatlan magyarok pedig az életükért küzdenek. Innentől végig "az engem AZOK ki akartak csinálni"-témát variálta.

Advertisement

– Én vs AZOK

Az első blokkban az AZOK a magyar újságírókat és a "szoci és liberó" politikusokat jelentette. Szaniszló ugyanis elmesélte szinte az egész karrierjét, ijesztő részletességgel, munkahelyről munkahelyre, amelyeket mindig azért kellett elhagynia, mert összehagolt, titkos háttértámadás érte az Ellenségei, vagyis AZOK részéről.

Advertisement

– Én vs sokkal gonoszabb AZOK

A második blokkban ugrottunk egyet, és az AZOK már az Egyesült Államok, Izrael, Franciaország és Németország kormánya, az ENSZ, illetve az ezeket valójában irányító Globális Háttérhatalom lettek. Igen, itt az derült ki, hogy a világot irányító nagyhatalmak hogyan kezdtek aljas hazugságokra épített háborút Sz..F. ellen, aki állandóan meghátrálni volt kénytelen, de megtörni sosem fog.

Advertisement

– Én vs mindenki

A harmadik blokkban egyszerre szólalt meg az összes hangszer, és lelepleződött a Lényeg: az egész történet arról szól, hogy a Háttérhatalom megijedt Szaniszló Ferenc leleplezéseitől, például attól, hogy ki és miként ölte meg Jörg Haidert és Lady Dianát!, és most eltapossa őt.

Advertisement

– A Fegyverletétel

Ezt követte a retorikailag is tökéletes finálé, amiben a csatában megvert, de a háborút el nem vesztő Főhős a Díjat jelképesen a Két Ördögi Hatalom nagyköveteinek kezébe adta, és megüzente a többi nagy- és középhatalomnak is, hogy ünnepelhetnek.

Advertisement

A drámai szerkezet azt próbálta rejteni, hogy az egész monológ egy hosszú nyafogás. A magát tökösnek beállító Szaniszló igazából az első pillanattól azt magyarázta, hogy olyan erők állnak vele szemben, akik ellen úgysem tehet mást, mint megadja magát. A gondolkodását pedig az jellemzte, hogy az ő ügye nem lehet más, mint nemzetközi méretű összeesküvés, fel sem merült, hogy mondjuk végignézték a felvételeit.

Jellemző mondatok:

Attól kezdve viseltem a bélyeget.

Érted haragszom, nem ellened, érted?

(…) megfélemlíteni azokat, akik lerántják a leplet e borzalmas világrendről!

(…) akik leleplezik a rettenetes Uzsorauralmat

Én vagyok náci? Én bombáztam szét Irakot? Én gyilkolom az afgánokat? (…) Én nem engedtem, hogy Obama szülei ne az amerikai koninensen keljenek egybe?

Meglep, hogy az én kis Táncsics-díjam hatására nem esett pánikba a New York-i tőzsde.

Engem egy lep meg az ügyben, hogy milyen igazam volt, amidőn a háttérhatalomról beszéltem.

Az én példámon leplezi le magát a háttérhatalom.

Tényleg, minden igaz, amit szóltam.

Üzenem az amerikai nagykövetnek: diadalittas jelentést küldhet Washingtonba, az USA világra szóló győzelmet aratott SZaniszló Ferenc és a Táncsics-díj fölött (…) hadizsákmányként viheti a Táncsics-díjat!

Az izraeli nagykövetnek meg üzenem, hogy ünneplhetnek az ellenem folytatott 6 napos háború végén, vihetik a Táncsics-díjat.

Ünnepelhet a német kormány a franciával együtt, legyőzték Szaniszlót,

Tragikomédia! Ez bolygónk legaggasztóbb problémája, ennyire félnek tőlem, a VilágPanomrámától, az Echo tévétől, az IGAZSÁGTÓL???

Nem, én nem vagyok náci.

Nemzetem zsarolása, hazám megfojtása árán nekem, kedves nézőim, a Táncsics-díj nem kell, tehát lemondok róla.

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?