A Quartnak is beszólt a közmédia

Illustration for article titled A Quartnak is beszólt a közmédia

Persze, nem olyan durva, mint Szabó Zoli főműsoridős leköcsögözése, de a közmédia megint beszólt egy újságírónak ma reggel. Igaz, nem a belpolitikában, hanem a Snow Patrol miatt és nem az M1-en, hanem az MR2-Petőfin dorgálták le a Quart újságíróját.

Advertisement

Most délelőtt konferálta fel a műsorvezető (azt hiszem Leirer Tímea volt) a Snow Patrol Just Say Yes című számát, ami pont arra alkalmas, hogy zuhanyzás közben valami szóljon a háttérben, amitől nem leszünk nagyon idegesek, de nem is zavar minket annyira, hogy idegesen szappanozzuk a hátunkat. Leirer a szám előtti kis infómorzsában pedig elkezdte ecsetelni, hogy egy internetes kritikus szerint a Snow Patrol rajongójának lenni olyan, mintha egy szimpatikus másodosztályú csapatnak szurkolnánk, na hát neki üzenné, hogy az együttes nagyon sikeres, egy évtizede léteznek, többmillió albumot eladtak és volt egy csomó listavezető számuk, például ez is. Gyakorlatilag szóban elmondott egy Quart-kommentet, ami azért vicces, mert az eredeti cikk tényleg a Quartnál jelent meg, Aradi Péter írt a Snow Patrol Volt-fesztiválos fellépéséről. Amire egyébként egy B-t adott, szóval nem is igazi vérgőzös fikázás volt. A Snow Patrolt szívből szeretni meg tényleg olyan, mintha azt mondanánk, hogy a kedvenc ételünk a főtt rizs – izgalom és bármilyen érdekes tényező nélküli, poszt-Coldplay angol rockzene, amitől egy fűszál sem tudna elgörbülni.

Aradi egyébként azért vicces figurája a zenei újságírásnak, mert talán ő az egyetlen mostanában, aki miatt zenész írt egy válaszdalt. A Belmondo-koncertkritikájára reagált Czutor Zoltán azzal, hogy pillanatok alatt felvette a Quart-dalt, amiben olyan szövegek voltak, hogy "Quart, Quart, Quart, csak segget vakart!", szerencsére azóta már törölte a netről.

Advertisement

Fotó: Tuba Zoltán/Origo

Vélemény, hozzászólás?