A kormány az ávósok oldalára állt a gasztronómiában

Itt egy újabb példa arra, hogy miért nem érdemes teljhatalmat adni habókos alakok kezébe csak azért, mert kinyalják a seggünket. Kerényi Imre sok más mellett azt a feladatot kapta Orbán Viktortól, hogy adjon ki egy olyan könyvsorozatot, ami évtizedeken át fogja reprezentálni a családi könyvespolcokon a

Itt egy újabb példa arra, hogy miért nem érdemes teljhatalmat adni habókos alakok kezébe csak azért, mert kinyalják a seggünket. Kerényi Imre sok más mellett azt a feladatot kapta Orbán Viktortól, hogy adjon ki egy olyan könyvsorozatot, ami évtizedeken át fogja reprezentálni a családi könyvespolcokon a keresztény-nemzeti-fideszes Magyarország kulturális örökségét. És most olvasom a Mandineren, hogy a knf gasztronómiát Venesz József Magyaros konyha című műve képviseli. Ez minden túlzás nélkül olyan, mintha a nemzeti kézápolást Körmös Bauer: A harapofogó helyes használata fogva tartottakon című alapműve reprezentálná.

A Magyaros konyha az MSZMP Központi Bizottságának utasítására született, ez volt a konyhai kommunista diktatúra alapműve, a Kádár-kor éttermeiben konkrétan csak ennek a receptjeit szabadott főzni, és jelentős részben emiatt voltak olyan szarok a komcsi éttermek, amilyenek. Széll Tamás brüsszeli és lyoni sikere a Bocuse d' Or szakácsversenyen a Venesz-ellenes magyar gasztromozgalom sikere volt. A Veneszt kiadva látni egy gasztronómia iránt érdeklődő olvasónak olyan érzés, mintha Kerényi Imre személyesen ütné a veséjét az Andrássy út 60. pincéjében.

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?