A Twin Peaks 23. születésnapja körül David Lynch elgondolkodott egy tévésorozaton

Illustration for article titled A Twin Peaks 23. születésnapja körül David Lynch elgondolkodott egy tévésorozaton

A kávémániás, felgombolt ingű, vicces anakronizmusokban beszélő David Lynch április elején a Beaune-i 5. Nemzetközi Thriller Filmfesztiválon vett részt, ahol a helyi Metrónak egészen izgalmas dolgot mesélt, majdnem pont azon a napon, amin 1990-ben bemutatták a Twin Peaks első részét.

Advertisement

Amikor kiderült, hogy Lynchnek egyelőre még nem szeretett bele egy filmötletbe se, az újságíró felvetette, hogy akár visszatérhetne egy tévésorozattal. A rendező pedig ezt válaszolta:

Gondolkodom rajta. Gondolkodom rajta. A tévé lehetővé teszi, hogy hosszabb idő alatt mesélj el egy történetet, ezt a film nem engedi. Számomra mindig is létezni fog a két formátum, ez olyan, mint négyzetre vagy téglalapra festeni.

Advertisement

David Lynch a 2006-es Inland Empire óta nem jelentkezett sem filmmel, sem tévésorozattal. Előző játékfilmje, a Mulholland Drive eredetileg tévésorozatnak indult, de a pilotepizódot nem vásárolta meg egy csatorna sem, ezért egészestés filmmé bővítette. A davidlynch.com oldalon készített sorozatszerű dolgokat, bár a Rabbits-et és a DumbLandet inkább netes kísérlet volt. Láthatólag az Inland Empire környékén teljesen a hatalmába kerítette a digitális technológia, azóta négy rövidfilmet is forgatott digitális nyersanyagra.

Ha beszélsz franciául, akkor itt el tudod olvasni az eredeti interjút:

Illustration for article titled A Twin Peaks 23. születésnapja körül David Lynch elgondolkodott egy tévésorozaton

Advertisement

[Welcome To Twin Peaks]

Fotó: AP

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?