Focistanév-híradó: lecserélték Sandalt, Biro Birót és a két Bandát

Nehéz idők járnak focistanév-fronton. A futballvilág 99 százalékán véget értek a bajnokságok, alig vannak meccsek, rossz előérzettel néztem körül, hogy van-e friss hús a piacon.

Hiába rúgott gólt a 72. percben Elvis Israel Miracos, a Guarani otthon 2-4-re szopott a Rubio Nu-tól, de így is még harmadik a paraguayi Division Profesionalban. A norvég Adeccoligenben Erik Sandal a 90. percig bírta a Hodd középpályáján, aztán cserélték le a fáradhatatlan 7-est, de kihúzták 2-2-vel a Follo otthonában és maradtak a negyedik, osztályozós helyen.

Advertisement

A brazil első osztályban kurva nagy hibát követett el Abel Braga, a Fluminense edzője. Idegenben 1-1-re álltak a Portuguesa ellen, amikor az 57. percben lecserélte Biro Birót. Ki is kaptak 2-1-re, és visszaestek negyediknek, a Portuguesának meg ez volt az első győzelme, amivel éppen 12., de még csak az 5. fordulónál járnak. A Santosnak nagyon kellett Cicero gólja, hogy elkerüljön a kieső helyekról, de azzal 1-0-ra megverte otthon az Atletico MG-t, akik tavaly majdnem megnyerték az országos bajnokságot Ronaldinhóval, de most egyelőre a 18.-ak.

Voltak vb-selejtezők is Dél- és Észak-Amerikában, meg Afrikában. Hiába játszotta végig a meccset a perui Josepmir Ballon, idegenben sima 2-0-val szívtak Kolumbiától, ahol Falcao lőtte az első gólt. A veszettül jóképű Feltscher fivérek sem tudtak segíteni Venezuelán. Ők hagyományosan a legbénább Dél-Amerikaiak – mármint nem a félig svájci származású testvérpár, hanem Venezuela – de pár éve kitörtek a páriasorból. Ehhez képest most hiába volt ott a középpályán az 57. percig a dögösebbik fivér, Frank Feltscher, otthon 1-0-ra kikaptak Uruguaytól. Talán mert Rolf Feltscher nem állt be a védelembe!

Advertisement

A CONCACAF-zónában Costa Rica még Yeltsin Tejedával a csatársorban sem tudott gólt rúgni Mexikónak. Cserébe a mexikóiak sem rúgtak, és így már egészen jól hangzik a dolog Costa Rica-i szemmel, hiszen a meccset az Azték stadionban játszották. Pattanjunk át Afrikába, ahol a malawi kapitány még 0-0-nál cseretörténeti húzásra szánta el magát, és egyszerre cserélte le Davie és John Bandát!! Ezt még hónapokig fogják csócsálni a szakértők, mi egyelőre annyinál maradunk, hogy a vége egy otthoni 2-2 lett Kenya ellen egy utolsó előtti perces öngóllal. Lehet, hogy ezen ment el a vébédöntő, mert Nigériának úgy maradt egy pont előnye, hogy ők még játszottak ebben a fordulóban, Malawit meg kikészíti a döntetlen-átok, sorrendben ez volt nekik a harmadik otthon. Nigéria végül csak egy pontott szerzett egy béna 1-1-gyel Namibiában, hiába játszott a hosszabbításig Sunday Mba.

És ennyi. De nyár végétől más világ jön.

Vélemény, hozzászólás?