Nem a HVG hitlerezte le Orbánt

Illustration for article titled Nem a HVG hitlerezte le Orbánt

A hitlerezés olyan népszokás már, mint a locsolkodás, a hitlerezésnél már csak a hitlerezéssel vádolás a népszerűbb. A Facebook jobbos rohamcsapatai most a HVG-t vádolják, pedig látványosan nincs igazuk.

Advertisement

"A HVG a sajtószabadságért picsog, de közben minősíthetetlen stílusban Hitlerhez hasonlítja a magyar miniszterelnököt. Add tovább, ha a szerinted sem ilyen a normális újságírás!" – írják az ELÉG falán, és bizonyítékként egy facebookos megosztást mellékelnek, amin az "Erőszakra számít a Fidesz a székháza előtt ma este" című cikk ajánlójában a "Nicsak, fosik a HITLER! :)" szöveg szerepel. Elsőre tényleg úgy néz ki, mint a klasszikus online újságíróbaki, amikor a háklis operaénekesnővel készült interjú url-je a cink.hu/kultura/idegesitokoverpicsa marad.

De a valóság sajnos ennél sokkal egyszerűbb. Megosztáskor a cím és az ajánlószöveg is szabadon megváltoztatható, a kép a sugalmazással ellentétben nem a HVG műve, hanem ki tudja kié, aki Tatabánya közelében megosztott egy HVG-s cikket és a megfelelő helyen hitlerezett benne egyet.

Vélemény, hozzászólás?