A bivalyok punkok és hugyoznak a médiára

Illustration for article titled A bivalyok punkok és hugyoznak a médiára

Bivalyátadás volt délelőtt a Budakeszi Vadasparkban. Hülyék lettünk volna kihagyni.

Advertisement

Két Red Bullal és hangos zenével próbáltam legalább egy kicsit kijózanodni, amikor mosatlan vadállatként elindultam a világ másik felén található Budakeszi Vadasparkba. Szedtem a lábam, nehogy lemaradjak a sajtótájékoztatóról, amin az ígéretek szerint Szabó Péter, a park ügyvezető igazgatója átadja a közönségnek az új állatokat.

A buszmegállótól a helyszínig vezető úton egy háromtagú családrészlet befogadott és együtt vágtunk át az erdőn, beszélgettünk, viccelődtünk, mosolyogtunk, de mivel ők nem a bivalyátadásra jöttek, különváltak útjaink és magányosan baktattam a meglepően magas számban jelenlévő sajtósok gyülekezőhelyéhez.

Advertisement

Illustration for article titled A bivalyok punkok és hugyoznak a médiára

A bivalyszörnyek karámjához sétálva találkoztunk Károllyal a vaddisznóval, akit korábban el kellett különíteni, nehogy elkezdje terrorizálni a kisebb vaddisznókat – Diána, az anyakan kölykeit. Már minden rendben, családként élnek, boldogságban, annak ellenére, hogy nem Károly a gyerekek apja, hanem egy ismeretlen vadkan. Károly ráadásul ivartalanítva is van, de ez az ő harca. Interjút is készítettem velük, Diána eleinte lelkes volt, majd amikor az új bivalyokról kérdeztem, egyszerűen elsétált. Károly egy köszönésre méltatott csupán.

Szabó Péter, a sok kamera és mikrofon előtt kissé izgulva, de elmondta az elmondandót. Nagytestű újdonságoknak nevezte az egyelőre még név nélkül létező, idei születésű vízibivalyokat. A bölények melletti karámban vannak elszállásolva, de hamarosan közös kifutót kapnak Rambóval, az európai bölénnyel, illetve szeptemberben még egy meglepetésállat is érkezik. Az idén 34 éves vadaspark célja, hogy strukturáltan, érdekesen és okosan mutassák be, milyen állatok szelték rónaságainkat például 140 évvel ezelőtt. A bölények és a bivalyok szomszédsága is ebbe a koncepcióba illik.

Advertisement

Illustration for article titled A bivalyok punkok és hugyoznak a médiára

A rendkívül békésnek mutatkozó állatok, civilben gyakran begurulnak – nem érdemes szekálni őket. Vízibivalyokat azért tartottak, mert vontatóképességük jóval nagyobb, mint a szarvasmarháknak, illetve a tejükből mozzarella és chedar sajtot készítenek. A sajtótájékoztatót azzal zárta, hogy vigyük hírét a Parknak, majd ezután mindenki kedvére fotózhatta a két bikát, akik eközben evőversenyeset játszottak, majd amikor a gondozók egy slaggal csalogatni kezdték őket (a slagot imádják), ez kivételesen egyáltalán nem érdekelte őket, belegázoltak a saras pocsolyájukba, majd jól bele is vizeltek.

Advertisement

Illustration for article titled A bivalyok punkok és hugyoznak a médiára

A Budakeszi Vadaspark egy tökéletes hely délelőtti kirándulásokra a kisgyerekekkel, a bivalyok pedig olyanok, mint a keményvonalas kaliforniai szörfösök: imádnak fürdeni, szeretik a füvet és igénytelenek.

Vélemény, hozzászólás?