A Cinken kommentelj, ha nem akarod, hogy feljelentsenek

Illustration for article titled A Cinken kommentelj, ha nem akarod, hogy feljelentsenek

Ahogy a Lázár János által perbe fogott kommentelők esete is mutatja, a modern Magyarországon jól jön, ha tudunk névtelenül hozzászólni. Ehhez a legjobb helyen jársz. A Cinket kiszolgáló Kinja platform egyik remek szolgáltatása a Fikanick, azaz a teljesen anonim kommentrendszer.

Advertisement
Advertisement

Illustration for article titled A Cinken kommentelj, ha nem akarod, hogy feljelentsenek

Úgy kell használni, hogy a jobb felső sarokban, amikor belépsz, nem a Facebook/Twitter/Google-profiloddal jelentkezel be a Kinjába, hanem a Fikanick opciót választod. Megadsz egy nevet, kapsz egy kulcsot, kész, innentől úgy tudsz nálunk kommentelni, hogy a világon semmit nem tudunk rólad. Ha elteszed a neved és a kulcsot, többször is használhatod őket, ha nem, akkor legközelebb újat kell készítened.

Advertisement

Mire jó ez? Adatokat tudsz nekünk szivárogtatni és el tudsz küldeni bárkit a picsába.

Figyelem! Az, hogy mi nem tárolunk rólad semmit, az nem jelenti azt, hogy hülyének kell lenned. Ha biztosra akarsz menni, olyan nevet válassz, aminek semmi köze hozzád, és olyan számítógépről kommentelj, ami nem a munkáltatódé.

Advertisement

John Cook – amerikai testvéroldalunk, a Gawker főszerkesztője – írt tavaly egy cikket How to Leak to Gawker Without (Hopefully) Getting Caught címmel, érdemes elolvasni. Ha szeretnéd magyarul is elolvasni ezt a cikket, szólj és lefordítjuk.

Addig is kommentelj nálunk bátran!

Részletek: A Cink a Kinján fut. A Kinjára belépéshez szükséges minden kommunikáció HTTPS-en zajlik. Nem tárolunk IP-címeket. A Kinját egy amerikai vállalat, a Gawker Media készíti. A Kinja szerverei az Amerikai Egyesült Államokban vannak, a magyar rendőrség nem férhet hozzájuk. Bármilyen magyar hivatal vagy hatóság csak a legal@gawker.com emailcímen tudja érdekeit érvényesíteni. A vonal másik végén New York-i ügyvédek vannak. Értik a dolgukat.

Advertisement

Fotó: Rob Kints / Shutterstock.com

Vélemény, hozzászólás?