A gyáva MLSZ azonnal, 48 órán belül elbukta a stadionbeli ocsmánykodás elleni harcot

Egyszerűen érthetelen, hogyan lehet ennyire balfácán az MLSZ. Pénteken bejelentik, hogy mostantól tényleg nincsen kukoricázás, jön a háromlépcsős szigor, úgyis mint megszakítás, felfüggesztés, beszüntetés, aztán a hétvégi fordulóban hiába huhognak és cigányoznak a Haladás-Fradin, a meccs simán lemegy, sőt a bíró azt

Egyszerűen érthetelen, hogyan lehet ennyire balfácán az MLSZ. Pénteken bejelentik, hogy mostantól tényleg nincsen kukoricázás, jön a háromlépcsős szigor, úgyis mint megszakítás, felfüggesztés, beszüntetés, aztán a hétvégi fordulóban hiába huhognak és cigányoznak a Haladás-Fradin, a meccs simán lemegy, sőt a bíró azt mondja a Fradi edzőjének, hogy neki nincsenek ez ellen eszközei. A lelátón ülő MLSZ-ellenőr annak ellenére nem jelzi a bírónak, hogy meg kéne szakítani a játékot, hogy négy rasszita megnyilvánulást is beleír a jelentésébe.

Bármit lép most már utólag a szövetség, kapásból elbukta az egész rasszimus elleni akciót. Ez ugyanis sokkal egyszerűbb dolog, mint ahogy az ultrák rasszista része plusz az ő elvesztésüktől rettegő klubok megpróbálják beállítani. A lelátói cigányozás, zsidózás meg négerezés se nem isten adta jog, se nem a magyar focimeccsek elkerülhetetlen velejárója. A cigánygyűlöletet, négerezést és antiszemitizmust minden ellenkező állítással szemben nem az okozza, ha nem szabad kórusban rasszista dalokat énekelni. Ha elkezdik komolyan venni a dolgot, és a bírók minden huhogáskor megszakítják a meccset, ha meg nem hagyják abba a nézők, lefújják, és megbüntetik a csapatot, akkor egészen hamar megszűnik a megszüntethetetlen jelenség. Lenne persze nagy hörgés az elején, az összes ultra diktatúrát kiáltana, megesküdne, hogy soha többé nem menne meccsre, aztán egy idő múlva mégis menne, meg még több ezer olyan ember, aki az ízléstelen hangulat miatt nem jár ki. Például a legklasszikusabb felállásben nemnáci apukák a 3-13 éves fiukkal.

Advertisement

Az MLSZ azért idióta, mert saját magát hozta azonnal lehetetlen helyzetbe. Ezek után bárhol szakítják meg elsőként a meccset, a hazai drukkerek üldözést és összeesküvést fognak kiáltani, hiszen ha a Haladás-pályán mehetett a huhogás meg a szombathelyi cigányok, akkor náluk miért nem. Nyilván nem véletlenül!

Aki összevissza picsogással kezd egy olyan akciót, amiben egyetlen dolog fontos, a következetes tökösség, az olyan képet kelt magáról, mintha eleve nem gondolta volna komolyan az egészet.

Vélemény, hozzászólás?