​A hatalmas tetőteraszát sem vallotta be Rogán?

Illustration for article titled ​A hatalmas tetőteraszát sem vallotta be Rogán?

Olyan szerződést raktak ki a Facebookra, ami szerint 95 négyzetméteres eltitkolt tetőkertje is van a fideszes frakcióvezetőnek. Az ezt publikáló fb-csoportban azt írják, 20 milliót érhet. A Cink úgy tudja, lazán érhet 300 milliót Rogán penthouse-lakása.

Advertisement

Folytatódnak a parajelenségek, és egyre csak duzzadnak a Pasa Parkban lakó fideszes nagykutyák luxuslakásai. Most arra utaló papírt publikáltak a "Rogán-rezsi elég kicsi?"-csoportban, miszerint a fideszes frakcióvezetőnek van egy, a vagyonbevallásban nem szerepeltetett, lakás méretű tetőterasza is.

Megkérdeztem egy építési vállalkozót, aki azt mondta, az ilyen tetőteraszokat kábé 20-30 négyzetméteres méretig a lakás négyzetméterárának felével, afölött, így a 95-ös tartományban harmadával szokták számolni, vagyis a terasz ára 30 négyzetméternyi lakásárnak felelhetett meg.

Advertisement

A publikált papírból az derül ki, hogy Rogánéké a frakcióvezető 184,53 négyzetméteres lakása plusz Rogán feleségének és Puskás V. kerületi alpolgármester feleségének közös pecójának a fele, azaz még kábé 70 négyzetméter plusz a 94,64 négyzetméteres tetőkert.

Ez utóbbi eddig nem szerepel a bevallásban.

A Cink úgy tudja, hogy ugyanazen a luxustelepen másnak 300-320 millió körüli összegbe került a Rogánékéhoz hasonló penthouse lakása. Nem biztos, hogy a két ingatlan pont egyforma, de óriási eltérés azért nem valószínű, hogy lenne köztük. Persze azt sem tudhatjuk, hogy a beruházó cég a vezető politikusoknak annyiért adta-e a lakás négyzetméterét, mint egy "mezei" vevőnek.

Advertisement

A park egyébként tényleg luxushely, nem átlagos lakópark, a teremgarázsból liften hazafelé igyekvő lakónak például odaszól a 24 órában őrködő portás a belső kommunikációs rendszeren, ha levele van.

Vélemény, hozzászólás?