A kíméletlen igazság a vombatról: nem is ANNYIRA aranyos

Vágjunk bele, mint Habony Árpád a lemezpörgetésbe: a vombat túlértékelt állat. Nehéz volt ezt kimondanom, saját magam előtt is, hiszen annak idején olyan vallásos révülettel vártam őket Budapestre, mint Orbán Viktor egy középszintű kínai kormánytisztviselőt. Nem véletlenül, hiszen addig csak fényképen láttam vombatot,

Illustration for article titled A kíméletlen igazság a vombatról: nem is ANNYIRA aranyos

Vágjunk bele, mint Habony Árpád a lemezpörgetésbe: a vombat túlértékelt állat. Nehéz volt ezt kimondanom, saját magam előtt is, hiszen annak idején olyan vallásos révülettel vártam őket Budapestre, mint Orbán Viktor egy középszintű kínai kormánytisztviselőt. Nem véletlenül, hiszen addig csak fényképen láttam vombatot, és fotón tényleg legfegyverzően cuki. Kétperces vombatkép-keresés után az ember egyáltalán nem érti, hogy miért a macska lett az internet totemállata.

Advertisement

Aztán eljön a nap, amikor az ember találkozik a maga vombatjával, és csalódnia kell. Na nem nagyon, csak egy kicsit. Testközelből is cuki persze a vombat, szőrös is meg kövérkés is, nem is beszélve a rövidlátó tekintetéről, de összességében mégiscsak olyan, mint egy muff. Mármint nem csaj, pina, bula, lány, bőr vagy bringa, hanem prémből varrott, mindkét végén lyukas kézmelegítő ruhadarab. Lehet, hogy az a baj, hogy nincsenek arckifejezései, én nem tudom, de az biztos, hogy szemtől szemben egy nutria is nagyobb élményt nyújt. A vombat egyszerűen túl gombócszerű. Így is 8/10-es a skálán, de messze nem az a 10/10-es, ahogyan kezelni szokták. Rádásul most már ott lakik tőle nem is annyira messze a döbbenetesen, sőt mellbevágóan cuki földimalac, illetve a sporszerűtlenül szeretetreméltó lajháranya a kölykével.

Illustration for article titled A kíméletlen igazság a vombatról: nem is ANNYIRA aranyos

Advertisement

Mindezek alapján akár temethetnénk is a vombatot mint olyat, aki ugyan klasszis, de megnyerni sosem fogja a legaranyosabb állatok elitligáját. Csakhogy most bejött a képbe az erszényében hordozott kölyök. Egy 8/10-es állat az erszényéből kikandikáló kisdeddel együtt egyből 10/10-re ugrik. Nem beszélve arról, hogy mi lesz, ha a kölyök pár héten belül elhagyja az erszényt, és megmutatja magát a teljes, 11/10-es valójában. Ja, és amikor ebben az életszakaszában szopik, akkor azt állítólag úgy csinálja, hogy odaáll az anyja mögé és a fejét bedugja az erszénybe. Ha ez igaz, akkor itt fog kiolvadni minden mérőműszer.

Illustration for article titled A kíméletlen igazság a vombatról: nem is ANNYIRA aranyos

Advertisement

Szóval kemény késő tavasz elé nézünk, az erőviszonyok alapvetően átrendeződhetnek a cukiságban. Vombat, lajhár, földimalac: melyikük lesz az MSZP, melyik az Együtt és melyik a DK? Nem kis dolgok forognak kockán, most nem lennék a prémes állatok Török Gáborja!

Vélemény, hozzászólás?