A legfantasztikusabb Barackfa-feldolgozás. El vagyunk alélva

Illustration for article titled A legfantasztikusabb Barackfa-feldolgozás. El vagyunk alélva

Nincs rosszabb egy rossz dal rossz feldolgozásánál. Amikor meghallottam az első csúfondáros átiratokat, szinte megsajnáltam szegény Barackfát, mert hát nincs mese, ezek a paródiák semmivel sem szellemesebbek az eredetinél – sőt.

Advertisement
Advertisement

Annyira valószínűleg soha nem lesz népszerű a Nemzeti Összetartozás Dala, hogy PAM Kutya is lebutítson belőle egy verziót, bár ha kvázi kötelezővé teszik az iskolákban, akkor még azt sem ússza meg.

Advertisement

Na de felesleges latolgatni, ki az aki az eredetinél is bénább bénasággal rukkol elő, mikor itt van egy zseniális feldolgozás Részeg Bróker blogjából. Hallgassátok áhítattal:

Advertisement

Marha jól hangzik, bár ennek fényében kicsit elgondolkodtatóak egy zenészbarátom, Ádám szavai, aki szerint két rendes zeneszerző volt a világtörténelemben Mozart és Bach, mindenki más csak hangszerelő volt, hatásvadász parasztvakító.

Bárhogy is, az a minimum lenne Lehotka Gábor országában, hogy a nemzeti összefogás alkalmából az összes hazai orgona egyszerre játssza el a zeneművet. Esetleg azt is el tudnám képzelni, hogy a Bartók Rádió csak egy nagy közszolgálati takjelet adna, és az ország orgonái felosztanák egymás közt a hangokat.

Advertisement

Teszem azt a Zeneakadémia orgonája játszaná az első hangot, a Szent István Bazilikáé a másodikat, a Dohány utcai Zsinagógáé a harmadikat és így tovább. Ez lenne ám az összefogás.

Lehet, hogy Bársony jövőre meg is valósítja, mint Bolykiék ötletét idén.

Advertisement

/Fotó: The Giant Peach by Robert Goodwin, on Flickr/

Vélemény, hozzászólás?