A liechtensteini DJ, aki betrollkodta magát a Grammy-jelöltek közé

Illustration for article titled A liechtensteini DJ, aki betrollkodta magát a Grammy-jelöltek közé

Majdnem egy hónapja írta meg a Vice, de még mindig vicces, hogy Al Walser neve sötét lóként megjelent a Best Dance Recording Grammy-díj jelöltjeként olyanok mellett, mint a Swedish House Maffia vagy a basszusdroppoló Skrillex. Walserről senki nem tudott semmit, amikor kihirdették a névsort, a Vice cikk írásakor kábé 5000 megtekintése volt a kategóriájában jelölt szám videoklipjének, most meg van összesen 5600. Nézzétek meg, azt sem tudjuk, hogy lehet ilyet komoly arccal felvenni vagy eljátszani.

Advertisement

Egy névtelen forrás azt a tippet adta a House.net-nek, hogy a Grammy döntöbizottsága baromira szégyelli ezt az egészet, nem szokott ilyen történni velük soha. De akkor ez most hogy történhetett meg? Hát úgy, hogy Walser szétspammelte őket, folyamatosan tolta a saját nevét a semmiről sem tudó öregembereknek, akiknek lövésünk sincsen az elektronikus zenei életről. Ők meg feltehetőleg arra szavaztak, akinek a legtöbbször látták a nevét.

Advertisement

De Walser életéről egészen furcsa részletek is kiderültek. Például van egy videó arról, ahogy Barack Obama kérdezgeti Liechtensteinről. Tele van a Facebookja Michael Jacksonnal közös képekkel és úgy általában Jacksonnal. Tulajdonosa a Cut The Bull lemezcégnek, ahol ilyen alig-SFW csöcsös lányok vannak a rosterben. És egy kereséssel az is kideríthető, hogy Walser szívesen adott át know-howt kezdő zenészeknek, feltéve ha előbb megadták a PayPal-, vagy bankkártya-adataikat.

A Vice interjúját nem fogom lefordítani, de angolul tudók feltétlenül olvassák el, hogyan volt képes egy egoista, képzelgő és pofátlanul rámenős ember a leghíresebb zenei díjátadón úgy tényezővé válni, hogy senki sem hallott róla.

Vélemény, hozzászólás?