A sok nyalástól lett szájrákos Michael Douglas

Illustration for article titled A sok nyalástól lett szájrákos Michael Douglas

Egy interjúban elárulta, hogy nem a sok cigi és a pia tette, ahogy a legtöbben gondolták. Orális szextől kapott rákkeltő HPV vírust.

Advertisement

Én régen vagyok újságíró, de ilyen drámai pinahírt még az életben nem tettem be sehová. A cikkből ugyanis az derül ki, hogy az orális szex rákot okozhat. Amióta kulturálisan egyre több helyen bevett dolog az orális szex, plusz az AIDS-rémület után ott is sokan erre tértek át, ahol a dolog már amúgy is teljesen normálisnak számított, jelentsen megnőtt a HPV okozta szájüregi rákok száma. Kivételesen nagy szopás ez!

Igazi KDNP-s nagybácsikérdést tett fel amúgy a Guardian újságírója – nem sajnálja-e ma már azt a sok elszívott cigit és leküldött piát – mire Douglas határozott nemmel felelt, majd elmagyarázta, hogy azért nem, mert ezt a rákfajtát a HPV vírus okozza és orális szexszel terjed.

Advertisement

Fantasztikus része a sztorinak, hogy Douglasnek már hosszabb ideje fájt a torka és elment egy rakás orvoshoz, de azok nem találtak semmit, és antibiotikumot írtak fel. Meg is halt volna, ha el nem repül Montrealig, egy barátja orvosához, aki forradalmi űreszközt vetett be: lenyomta a nyelvét egy vizsgálókanállal. Így azonnal meglátta az akkor már mogyorónyi daganatot a nyelve tövén.

[via Guardian]

Vélemény, hozzászólás?