„A talajon folytatta a szórakozást” – Szemtanúk az Exploited 1996-os győri koncertjéről

Két fantasztikus válasz érkezett az Exploited 1996-os koncetrjéről készült, ötvenes éveket idéző hangvételű híradós tudósításról szóló posztomhoz két olyan embertől, akik jelen voltak. ern0 mint helyi, keszon meg mint vendég. Hogyan esett le a tarajos lány az asztalról? Mi történt a plafonon kicsapódó izzadtsággal? Ki vett jegyet a pesti vonaton? Alant minden kiderül:

ern0: 

Az nem volt gyenge, ahogyan az egyébként nem túl sűrű Belvárost fokozatosan ellepték a csiricsáré ruhás fiatalok. Mi a törzshelyünkön készültünk az Exploited-koncertre, sakkozgattunk, italozgattunk, a hely pedig lassan 250%-ig megtelt mindenféle népekkel. Senkit nem zavartak, többen a földön hédereztek, egy tarajos lány az asztalon ült, a pincérnő csak akrobatamutatványok árán tudott kijutni a hátsóbb asztalokhoz. Egyszer csak nagy koppanás, a tarajos lány, aki az asztalon ült, literálisan dobott egy hátast. Szék szerencsére nem volt mögötte, mert akkor új fej után kellett volna néznie, messze gurult volna a régi, így viszont a talajon folytatta a szórakozást. Biztos volt pár felborogatott kuka meg összehányt virágágyas a városban, de senkitől nem hallottam semmiféle balhéról később sem. Így volt, igaz volt. Ma 9:41

Advertisement

keszon:

ott voltam, nagyon nagy koncert volt, egy ötszáz férőhelyes teremben kábé ezer ember, és ugyanennyi kint, akik nem fértek be. az utcán már kora délutántól csak punkokat és rendőröket lehetett látni, a helyiek frankón bezárkóztak.  bent mindenki félmeztelen, akkora pára volt a teremben, hogy szabad szemmel lehetett látni, mintha köd lett volna, a plafonról meg csöpögött vissza. a koncert végén rendőri díszkíséret a vasútállomásig, reggelig felügyelet, aztán mindenkit feltuszkoltak az első pesti vonatra.  a fülke előtti peronon a kalauz még próbált jegyet kérni, meg igazolványt, mert jegye persze senkinek nem volt, aztán benézett a vagonba és feladta. tatától meg készenlétisek kísérték a vonatot pestig, ott izzadtak csórók teljes menetfelszerelésben. szerintem a kilencvenes évek legnagyobb magyarországi punkkoncertje volt.

Vélemény, hozzászólás?