Állami trollok a debreceni egyetemi docens ellen

Illustration for article titled Állami trollok a debreceni egyetemi docens ellen

Még novemberben pukkant a hír a Magyar Közlönyben, hogy a kormány 15 millió dollárnyi befektetéssel létrehozza a Friends for Hungary alapítványt, aminek célja a "diaszpóra magyarsága nemzeti identitásának és a nemzeti összetartozás kötelékeinek az erősítése". Eddig a rászánt négy milliárd forintból gyakorlatilag csak a Friends For Hungary Facebook oldal látható. Az az oldal, ami például büszkén hirdeti a Békemenetet, mindenben támogatja Hoffman Rózsát, és amiről két kattintással kideríthető, hogy az erősen KDNP-közeli Új Társadalom Szalon áll mögötte. Az oldal, ami most teljes félreértésből ráeresztette a trolljait Eric Beckett Weaverre, a Debreceni Egyetem Politikatudományi Tanszékének egyetemi docensére.

Advertisement

Illustration for article titled Állami trollok a debreceni egyetemi docens ellen

Történt, hogy a Friends For Hungary egyik posztjában ezzel a képpel kitette, hogy Szita János és Kovalik Zoltán 1000 kilométeres maratonfutásba kezd a Don-kanyarban történtek hetvenedik évfordulójára, hogy ezzel tisztelegjenek az ott elhunyt hősök emléke előtt. Weaver pedig elsőként így kommentelt még szerdán:

So let me see if I've got this right: You think Americans and Brits and other English speakers will be impressed and pleased by the fact that some guys are commemorating soldiers who fought alongside Germany in WWII? You think this will improve Hungary's image?

Advertisement

Ami egy teljesen jogos kérdés, ha azt nézzük, egy állami pénzből regisztrált honlapnak a külföld fele kellene nyitni. Weavert persze azonnak kikezdték a kommentelők, mocskos külföldizéstől a kiadós zsidózáson át deportálásig minden elhangzott.

Illustration for article titled Állami trollok a debreceni egyetemi docens ellen

Advertisement

 

Aztán a Friends For Hungary egy AZ ARROGANCIA VESZÉLYEI című külön posztban ítélte el a docens hozzászólását, ahol ugyanez nagyon sokáig folytatódott, annak ellenére, hogy Weaver és később Hammer Ferenc is becsatlakozott, mondván, hogy csak félreértés és kommukációs baki az egész, de mindketten úgy úszkálnak csak ott, mint snecik a cápák között.

Vélemény, hozzászólás?