Andy Vajna 7,5 milliót ad az Elemi ösztön írójának, a Sexapónak semmit

Illustration for article titled Andy Vajna 7,5 milliót ad az Elemi ösztön írójának, a Sexapónak semmit

A magyar származású Joe Eszterhas (Elemi ösztön, Showgirls) ugyanis ennyit kap a Magyar Filmalaptól a Sins Of The Fathers című forgatókönyvére a filmalap közleménye szerint.

Advertisement

Az Origo azt írja, a filmről egyelőre annyit tudni, hogy Szabó István fogja rendezni, a producer pedig Hódi Jenő lesz. Hódi volt többek között a Ganxsta Zolee-s Metamorfózis és a Tótisz András regényéből írt Guns and Lipstick producere is. Az Origo szerint érdekes adalék, hogy Joe Eszterhas 1989-es Music Box című filmjének pont Sins Of The Fathers volt az egyik munkacíme. A filmet Costa-Gavras rendezte és Andy Vajna volt az egyik producere.

A Music Box részben Eszterhas apjának életét dolgozta fel, az idősebb Eszterhas ugyanis a nyilasok tagja volt a második világháború alatt, ám ezt a tényt sokáig elhallgatta a fia előtt. Miután megtudta, Eszterhas képtelen volt neki megbocsájtani. A filmben Jessica Lange egy ügyvédet alakít, aki bíróság előtt védi a háborús bűnökkel vádolt apját.

Advertisement

A filmalap közleményének sokkal mókásabb része az, hogy létezik egy Az akta neve: Sexapó című filmterv, amit sajnos nem támogattak, pedig én cím alapján odaadtam volna a producernek Magyarország készpénzállományát.

fotó: Valuska Gábor/filmhu

Vélemény, hozzászólás?