ÁRVÍZ: Győrben már elöntötte a padokat a víz, Komáromban szirénáznak

Illustration for article titled ÁRVÍZ: Győrben már elöntötte a padokat a víz, Komáromban szirénáznak

Giró-Szász András is megmondta, hogy durva lesz az idei árvíz. Passaunál már rekordokat döntöget, a hét második felére pedig elér Magyarországra is. Giró-Szász András nem sokkal később azt is mondta, hogy az országot ki kellett húzni abból a katasztrófából, amibe a szocialista kormányok juttatták, szóval nem tudom mit higgyek.

Advertisement

Győrben már elöntötte a víz a folyó melletti partokat, a kisalfold.hu-ra folyamatosan érkeznek olvasói és hivatalos képek. A megyében készültség van, várhatóan le fogják zárni a Petőfi hidat, de "nem azért kell zárni mert a hídnak baja esne, ha elérné a folyó a szerkezet alsó élét, hanem azért, hogy a Vízügyi Igazgatóság árvízi védekezése teljes körű lehessen" – mondta Máthé-Tóth Péter, a Győri Útkezelő Szervezet szóvivője a lapnak.

Advertisement

Illustration for article titled ÁRVÍZ: Győrben már elöntötte a padokat a víz, Komáromban szirénáznak

Komáromban mindentől teljesen függetlenül ma reggel 6 és délután 4 óra között tesztelik a riadórendszerüket, gondolom hogy fokozzák az apokaliptikus hangulatot, ami a homokzsákolással járni fog. Komárom polgármestere a következőt mondta a várható árvízről:

Kedves Komáromiak!

Ez év márciusában, a rendkívüli időjárás idején Önök példát mutattak összefogásból, és emberségből. Az elkövetkezendő napokban sajnos ismét komoly próbatétel elé állít valamennyiünket a természet. Ahogy a híradásokból Önök is értesülhettek, komoly árhullám vonul le a Dunán. Városunkat a hét második felében fogja elérni a legmagasabb árhullám, amely az előzetes előrejelzések szerint megközelítheti a 2002-es rekord vízállásszintet. A vízügyi hatóságok, valamint a katasztrófavédelem munkatársai önkormányzatunk segítségével mindent megtesznek a helyzet kezelése érdekében. Hivatalunk is folyamatos védelmi készültséget tart és igyekszünk Önökkel minden rendelkezésünkre álló információt haladéktalanul megosztani. Amennyiben bármilyen lakossági segítségre lesz szükségünk (homokzsákolás, élelmiszer biztosítása a gátakon lévőknek, ideiglenes elhelyezés stb.), arról azonnal tájékoztatást adunk.

Advertisement

Nálad is befolyt a kertbe a víz? Elárasztotta a Duna a pincédet? Van képed egy úszó farönkbe kapaszkodó volt TSZ-elnökről? Küldd a cinkKUKACcink.hu címre.

(Kép: Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság)

Vélemény, hozzászólás?