Az a kép a kínai kajában talált egérről biztos nem a hatvani Tescóban készült

Illustration for article titled Az a kép a kínai kajában talált egérről biztos nem a hatvani Tescóban készült

Délelőtt futottam bele én is abba a képbe, ami jelenleg is furja a köröket a magyar interneten. Arról a képről beszélek, amin egy láthatólag kínai kajában talált döglött egér volt, azzal a szöveggel, hogy a hatvani Tescóban szolgálták fel. Ez úgy kamu, ahogy van.

Advertisement

Sajnos hülye voltam screenshotolni, de a képet egy hatvani ápolónő töltötte fel, körülbelül azzal a szöveggel, hogy az asztalszomszédja találta a tányérján, és ő csak lefotózta. Azt mondjuk nem tudom, hogy hat nappal ezelőtt ő tette-e fel a Redditre, vagy hogy mennyire kozmikus összeesküvés, hogy Lagoszban is készítettek pont egy ilyen képet pont egy ilyen döglött egérről. Egyesek szerint Venezuelából indult a sztori. De az biztos, hogy nem Hatvanban és biztos, hogy nem igaz a helyi lakos fotózta.

Hogy miért kamuzza be valaki, hogy kínai kajában talált egy döglött állatot? Lehet spekulálni, hogy kirúgott alkalmazott, konkurencia, vagy egyszerűen csak egy idegengyűlölő. Azért mondom az utóbbit, mert az európai nagyvárosok kedvenc városi legendája, a "hat ember spermáját találták a kebabos szószban" is körülbelül ebből a kultúrkörből táplálkozik, érdemes elolvasni a Snopes cikkét a jelenségről. Én még mindig meglepődöm, hogy évente találkozok valakivel, aki igaznak gondolja.

Advertisement

A még gázabb dolog az, hogy a poszt jelenleg is kinnt van a Homáron és a Subbán, az előbbi ráadásul Index-címlapon is, azzal a szöveggel, hogy ez bizony a hatvani Tescóban történt. Pedig egy egyszerű Google Image Search-csel le lehet nyomozni.

Vélemény, hozzászólás?