Az orosz szakács, aki feldarabolta a feleségét, aztán meg elkezdte Facebookon kerestetni

Illustration for article titled Az orosz szakács, aki feldarabolta a feleségét, aztán meg elkezdte Facebookon kerestetni

Apánk, a Gawker találta meg azt a hírt, hogy Alekszej Kabanov, egy ismert orosz séf bevallotta, hogy január elején megölte és feldarabolta a feleségét. Kabanov ismert figura volt, a kilencvenes évek végén ő alapította az OGI étterem-, és kávézóhálózatot, ahova a kor értelmisége járt, a felesége, Irina Cherska pedig egy rádió ismert szerkesztője volt. Kabanov megfojtotta egy dróttal, feldarabolta a holttestet és zsákokba dugva elrejtette az erkélyen. Három nappal később aztán ezt posztolta Facebookra:

Barátaim!
Ira, a feleségem, eltűnt. Reggel háromkor elment a házból és nem jött vissza. A rendőrség is keresi. Egyelőre eredmény nélkül. A rendőrök azt mondják, hogy vissza fog jönni és minden rendben lesz. De ahogy múlik az idő, egyre kevésbé tudok normálisan gondolkodni. (…) Ha valamelyik közös barátunknál van, legalább mondjon annyit, hogy még él.

Advertisement

Illustration for article titled Az orosz szakács, aki feldarabolta a feleségét, aztán meg elkezdte Facebookon kerestetni

Kabanov barátai elkezdtek szórólapokat is gyártani, de a szakács egyre gyanúsabb lett. Egyrészt nem kereste meg a rendőrséget, még azután sem, hogy a barátai arra kérték, másrészt pedig a feleségéről végig múlt időben beszélt.

Advertisement

Itt lépett be a rendőrség, akik valószínűleg titokban figyelték Kabanov Facebook-aktivitását, és akkor döntöttek úgy, hogy közbelépnek, amikor a szakács elkérte a szeretője autóját, hogy a városon kívül szabaduljon meg a holttesttől. A rendőrök még induláskor elkapták és amikor meg akarták vizsgálni a zsákokat a csomagtartóban, Kabanov csak annyit mondott, hogy ne, Irina van ott benn. És tényleg ő volt, darabokban.

A szakács 15 évet is kaphat. Három gyereket hagyott maga után, egyet még Irina előző házasságából.

Advertisement

Kép: Facebook

Vélemény, hozzászólás?