Baconos Coca-Cola???!!!

Illustration for article titled Baconos Coca-Cola???!!!

Hihetetlen, hogy milyen Coca-Cola italokról nem tudtunk eddig. Eddig!

Igen, igen, szögezzük le előre, a "legenda" igaz. Volt a Coca-Colában kokain? Volt.
Mindenki kedvenc kólája nem vényköteles szirupként indult. John Pemberton a Vin Mariani nevű gin-szerű, kokacserje alapú orvosság mintájára találta ki azt a folyadékot, amit ma több száz millióan kortyolnak naponta. Szép!

Advertisement

A rocksztárokat és sztárdídzséket megnyomorító kokaint száműzték a rejtélyes összetevők listájáról. Ettől függetlenül a gigavállalat menedzsmentje rendre próbált valami olyasmivel előrukkolni, ami legalább annyira meg tudná bolondítani a vevőket mint egy kis adag a jó öreg kokóból.

NEW COKE

Illustration for article titled Baconos Coca-Cola???!!!

Advertisement

Valaha a Coca-Cola olyannyira uralta az üdítők piacát, hogy egy mozdulattal bármilyen versenytársat el tudott söpörni. Aztán egyszer csak megjelent a Pepsi és szépen lassan elkezdte falni a Coca-Cola hatalmas versenyelőnyét. A nyolcvanas évek második felében a bevásárlóközpontokban már több Pepsi fogyott. A cég vezetése a nagy aggodalmaskodásban arra jutott, hogy az embereknek inkább valami Pepsi-szerű üdítőre van szükségük…

A New Coke 1985-ös megjelenését megelőző tesztek pozitívak voltak és titokban rengetegen kedvelték is a terméket piacra kerülése után is. Viszont voltak olyanok, akiknek sem az új íz, sem az új külső nem tetszett, és ezek az emberek hangot is adtak véleményüknek. Például Fidel Castro különösen harsányan szólalt fel a vörös-dobozos ital újításai ellen; a kapitalista Amerika szellemi hanyatlását látta benne. A hatalmas üzleti bukást követően kevesebb mint három hónap kellett a régi formátum visszaállításáig, amit ezentúl Coca-Cola Classicnek neveztek. Az új kóla is élt tovább, 1992 óta Coke II néven még mindig megtalálható. A visszatérő klasszikus verzió pedig 1985 végére le is nyomta versenytársait és példátlan ütemben szerezte vissza egykori népszerűségét.

Advertisement

OK SODA

Illustration for article titled Baconos Coca-Cola???!!!

Advertisement

Ezt az italt azoknak szánták, akiknek a Nyakunkon az élet című filmet. Mindig nagyon kínos, amikor a "fiatalok nyelvén" akar valaki (főleg egy gigavállalat) "fiatalosan" a "fiatalokhoz" szólni (külön vicc, hogy direkt nagyvállalat-ellenesnek mutatkozott a termék.). Az OK Soda 1993-ban a Generation X-nek csúfolt, kilencvenes években huszonéves generációt szemelte ki magának. A szlogen szerint minden rendben lesz. Arra ez esetre pedig, ha nem lenne minden rendben, még egy ingyenesen hívható lelkisegély vonalat is fenntartottak. Hiába a depressziós fiatalok felé nyitás, az underground képregényrajzolók által készített dizájn, és a nevetséges OK Soda Tízparancsolat, a terméket 1995-ben kivonták a piacról.

GREEN TEA COKE

Illustration for article titled Baconos Coca-Cola???!!!

Advertisement

2007, Japán, a diétás kóla egészséges szériájának egyik remekműve.

COLA BLāK

Illustration for article titled Baconos Coca-Cola???!!!

Advertisement

Bizony. 2006-tól 2008-ig létezett kávéízű Coca-Cola. Franciaországban volt először kapható.

BACON DIET COKE

Illustration for article titled Baconos Coca-Cola???!!!

Advertisement

Sajnos vagy sem, ez a termék soha nem került piacra, a kép sem egy létező terméket ábrázol. De valószínűsíthető, hogy a Coca-Cola tényleg kísérletezett ilyen üdítővel, viszont valamilyen rejtélyes okból kifolyólag nem kaptak kellőképpen meggyőző visszajelzéseket a tesztelőktől. Mellesleg az ötlet sem új.

Vélemény, hozzászólás?