Bátor akcióval loptak 12 millárd forintnyi drágakövet Franciaországban

Illustration for article titled Bátor akcióval loptak 12 millárd forintnyi drágakövet Franciaországban

Egy fegyveres férfi belépett a Carlton Interncontinentalba Cannes-ban és bezsákolt egy valag drágakövet Lev Levjev izraeli üzletember ideiglenes kiállításáról.

Advertisement

A rendőrség azt mondta a Nice Matin nevű francia lapnak, hogy lehet nem volt a legjobb ötlet a Carltonban tartani a kiállítást, mert az ilyen helyeken nem a legjobb a biztonság. Én csak annyit akarok mondani, hogy nem szép dolog utólag okoskodni, kedves francia rendőrség. A tolvaj állítólag fegyvert lóbált a hotel belsejében, lőni viszont nem lőtt egyet sem.

A Guardian is írja, hogy nem ez volt az első profi ékszerrablás Cannes-ban idén. Májusban, a fesztivál első hetében a Novotel hotel egyik szobájából loptak el 400 millió forint értékű drágakövet, amit a filmes rendezvény egyik szponzora azért tartott ott, hogy színésznők hordják őket majd a vörös szőnyegen.

Advertisement

Egy héttel később a Du Cap-Eden-Roc szállodában tűnt el egy 550 millió forint értékű gyémántnyaklánc, pedig ott volt a közvetlen közelében 80 testőr, a helyi rendőrség, a szálloda biztonsági szolgálata, és az ékszer tulajdonosának, a De Grisogono nevű cégnek a munkatársai is.

Egyik esetben sem találták meg a tolvajokat és az ellopott ékszereket.

Fotó: AP

Vélemény, hozzászólás?