Cicaharc: Horvátországból vagy egy magyar szállóból tudósított Vujity Tvrtko?

Kivont burekkel támadta meg a szuper-extra-mega szenzációs riportert Styxx, a Srbija Insajd bloggere. Újra elővette ugyanis a régi pletykát, miszerint VT az ostromlott Eszék helyett a harkányi Napsugár Szállóból küldte volna a tudósításait. Itt az újabb Hajdú vs. Puzsér?

Styxx összeveti egymással, hogy Vujity Tvrtko különböző későbbi interjúiban hogyan idézte fel újságírói pályájának kezdetét, amikor alig 19 évesen, szinte véletlenül ott találta magát az ostromlott Eszéken, egyetlen tudósítóként, pedig csak tolmácsolni indult. Több interjúban többféleképpen idézte fel.

Advertisement

Szó esik még a posztban Tvrtko más, lebukott kamuzásairól, például amikor a nem létező kishegyesi halászcsárda halászlevét a világ legjobbjának nevezte, bár Kishegyesen nincsen és sosem volt halászcsárda. Vagy amikor azt mesélte, hogy Szerbia NATO-bombázásai alatt úgy összeverték a szerb határőrök Röszkén, hogy két hétig intenzíven feküdt. Csakhogy egy másik története szerint pont akkor kérte meg későbbi felesége kezét egy kosármeccs után, amikor elvileg élet és halál között lebegett az intenzíven.

Styxx nem állítja, hogy VT Harkányból tudósított volna, de a poszt hangulata alapján mintha elképzelhetőnek tartaná, hogy kiszínezte a háborús történeteit.

Vélemény, hozzászólás?