Cicaharc: Szabó Rebeka elemzőként hivatkozik a saját pasijára

Illustration for article titled Cicaharc: Szabó Rebeka elemzőként hivatkozik a saját pasijára

Ez egy ilyen nap: Panyi Szabolcs, az Index szerkesztője a Facebookon figurázta ki Szabó Rebekát, a bajnaista Párbeszéd Magyarországért politikusát. Teljes joggal, mert Szabó "legalábbis az elemző szerint" fordulattal posztolta ki Böcskei Balázs nol.hu-s véleménycikkét.

Advertisement

"Beszédes cím: nem árt a realitásokból kiindulni, így a tárgyalások megkezdése előtt. Legalábbis az elemző szerint." Ezzel a szöveggel rakta ki a Facebookra Szabó Rebeka volt LMP-s politikus Böcskei Balázs "Ellenzéki tévhitek és realitások" című népszabadságos cikkét. Panyit ez gúnyos online mosolyra ingerelte, mivel Szabó és Böcskei járnak egymással.

Böcskei annak idején az Index hülyepolitikai blogjának, a Képviselő Funkynak is kedvence volt, ugyanis földig lógó nyelvű gyurcsányistaként védte a főnököt akkor, amikor már az MSZP leghűségesebb harcosai is borzasztó kínosnak érezték Fletó Fletonovicsot. Ez a mostani, elfogulatlan cikke egyébként az ellenzék választási tárgyalásairól szól, és hogy, hogy nem, a csajával szövetséges Bajnai felé billen. Abban semmi kínos nincs, ha az ember szolidáris a nőjével, de ha az a nő politkus, tőle már meredekebb dolog az objektivitás látszatát fenntartva futtatni a házi elemző írását.

Advertisement

Update: Többen is írtak amiatt, hogy tegyem ki ide Böcskei nol-os cikkének egyik legfelháborítóbb mondatát, hát tessék:

"Akinek az összefogás sikeressége fontos, annak be kell azt is látnia, hogy ehhez mire van szükség, mit várnak tőle. Ha nem, úgy képessé kell tenni – választópolgároknak, véleményvezéreknek, szövetségi tömbvezetőknek vagy közvélemény-kutatásoknak."

Advertisement

Igen, emberünk a közvélemény-kutatókat is az antiorbánista összefogás részeinek tekinti. Ő ismeri őket jobban, amitől még ijesztőbb ez az egyszerre kommunista és orbánista mondat.

Vélemény, hozzászólás?