Csányi beszólt Lázárnak, nem beteg, amúgy is eladott volna

Na ez már tényleg igazi kremlinológia tényleg. Az OTP-részvényeinek eladása óta előszört megszólaló Csányi Sándor ugyanis cáfolt is meg nem is, tagadott is meg nem is. De Lázár János megkapta a magáét. Úgy látszik, háború lesz.

Csányi egyfelől azt mondta, bizonyos árfolyam alatt mindenképp eladta volna a papírjait, amire már rég megbízást adott a brókerének. Másfelől viszont azt is mondta, hogy volt egy alsó és egy felső árfolyamlimit, és a kormány újabb devizahiteles-segítő terveinek hallatán ezek közül az alsó limitet megváltoztatta. Vagyis azért mégiscsak a bankokat végképp kizsigerelő újabb tervek okozták a kivonulást. De Csányi ugyanakkor olyat is mondott, hogy semmit sem tud a kormány új mentőcsomagjáról. Ez furán hagzik, hiszen nulla információ birtokában miért módosíttatta volna a limitet?

Advertisement

A bankár a hivatalos magyarázatot vette elő, és mezőgazdasági beruházásival indokolta a részvényeladást.

A legjobb az volt, ahogy az eseményen jelen sem lévő Index tudomása szerint Lázárnak szólt be. Eszerint azt mondta, azt hallotta, hogy Lázár tehetséges fiatalember, nézzék meg, milyen ügyesen intézte a trafikügyet. Dekódolom: Lázár úgy kavarta a trafiktörvényt, hogy a Fidesz teljes holdudvara mellett a Continental dohánycéget birtokló spanját milliárdokkal ajándékozza meg.

Advertisement

Ha jól szedem ki a lényeget a beszámolókból, Csányi, bár most azt mondta, jóban van Orbánnal, tényleg nyílt harcba keveredett a Fidesz vezetésével és a mögöttük álló Simicska-Nyerges oligarchaduóval.

Vélemény, hozzászólás?