Cuki bagoly menekült be a szegedi egyetemre

„Ma reggelre egy bagoly érkezett hozzánk és most a forgóajtó felett üldögél éppen” – kezdődik az SZTE Tanulmányi és Információs Központjának drámai facebookos bejelentése.

Illustration for article titled Cuki bagoly menekült be a szegedi egyetemre

"Ma reggelre egy bagoly érkezett hozzánk és most a forgóajtó felett üldögél éppen" – kezdődik az SZTE Tanulmányi és Információs Központjának drámai facebookos bejelentése.

Advertisement

Pompás, különösen nagy tollfülű erdei fülesbagolyról van szó, nálunk is ilyen fészkel a kertben. Mielőtt közelről megismerkedtem volna a bagolyokkal, az ókori görögökhöz hasonlóan irtó sokat képzeltem az intelligenciájukról. Közelebbi ismeretség alapján azt kell mondjam, a fülegbagoly a madárvilág macskája. Nem mászik mondjuk be minden zacskóba és dobozba és nem esik le az ágról. Cserébe csodálatraméltó neszteleséggel, tollas lopakodóként tud röpülni, hogy amint leszállt a faágra, olyan hangokat adjon, mintha egy nagyon berúgott rögbicsapat tagjai esnének-kelnének egy sípoló gumiállatokkal teli öltözőben. 120 decibeles hangerővel.

A természetvédelmi szakemberek azt mondták az egyetemnek, hogy a bagoly a viharban tévedhetett el, és amint megszárad, továbbrepül. Egyelőre biztonságiak figyelik, ha megmozdul, jelentek.

Vélemény, hozzászólás?