Egy köbméter vizes fűrészport kaptak segélynek

Illustration for article titled Egy köbméter vizes fűrészport kaptak segélynek

Keményedik a helyzet vidéken! Nagyvonalú segélyakció keretében egy köbméter vizes fűrészport és fatörmeléket kapott a nagykanizsai Kalmár család. A katolikus karitász embere elmagyarázta, hogy azért, mert markolóval pakolták a fát. Kalmárék örülhetnek, hogy nem port, sittet vagy részeg közmunkások darabjait kapták tüzelőnek!

Advertisement

De Kanizsához képest Debrecen az igazi kemény hely, ahol az önkormányzat azt tervezi, hogy szálanként lopásgátlózza a városi ágyásokba kiültetett tulipánokat. El sem tudom képzelni, hogyan csinálnák, meg is kérdeztem az önkormányzattól, ha megjött a válasz, kiposztolom.

A nap összecsapása Szántódon zajlik két jó érdekérvényesítő képességű lobbicsoport, a biciklisták és a békák között, egyelőre az utóbbiak győzelmével. A téma az, hogy bringautat építenének egy Árpád-kor óta meglévő ösvényre a rév és Szántódpuszta között, amire már megvan a pályázati pénz is, csak engedély nem, mert az Illetékes Hivatal szerint az út akadályozná a békákat a szabad haladásban. A szántódiak kiakadtak, némi joggal, a békák röhögnek az úszóhártyájukba.

Vélemény, hozzászólás?