​Ez elől a császár és a cár is megfutamodtak volna

Ébresztő, itt a tripla kávé: bizarr popsztár-válogatott énekli Szikora Róbert Lobogódalát. Mit gondol Michael Jackson a magyar nemzeti zászlóról? Az érett Fidesz-pop We are the worldös ágának egyik csúcsműve volt március 15-e igazi slágere.

Advertisement

Az hitted, hogy ez a shock rock:

Nem is tévedhettél volna nagyobbat. Ha még nem láttad, most ki fogja sütni a szemed és a füled ez a mestermű. Ami az érett Fidesz-pop We are the worldös ágának egyik csúcsműve. Szikora Róbert írta a zenéjét, Szilágyi György a szövegét, és az egész fölött pedig Michael Jackson szelleme lebeg.

Advertisement

A videóban minden hibátlan, a résztvevők, a félelmetes nyitó táncikálás, a refrén, a háttér mind 10/10-esek. Az ének elkezdése előtti nyitó táncban, ami 0:28-ig tart, van valami lappangó fenyegetés, mintha minden szereplő alakváltó idegen lenne, akik a furcsa, hipnotikus, embertáncra nem emlékeztető ringatózással azt üzenik, hogy "bármikor átváltozhatunk, és akkor nektek annyi!"

De azt hiszem, hogy ez igazából a NER egyik himnusza, amit Szikora Róbert, Tóth Reni, Demjén Ferenc, Varga Miklós, Makrai Pál, Tolcsvay Béla, Kovács Nóra, Balázs Fecó, Vastag Csaba, Erdélyi Claudia, Patai Anna és Dobrády Ákos adnak elő.

Advertisement

A fideszes tévézésben még nem zajlott le az a tényleg majdnem rendszerváltáserejű fordulat, ami a gazdaságban és a politikában igen 2010 óta. Ami most a köztévékben folyik, az lényegét tekintve pont ugyanolyan, mint 1992-ben vagy 1999-ben. De ez a Duna tv-ben lement dalpremier elég világosan megmutatja, merre lenne érdemes rendszerváltó tévés forradalmat kirobbantani. A Nemzeti Együttműködés Budapest Tévéjét kell megcsinálni a közcsatornákon, a nemzeti pátosz és a jó értelemben vett szeméttelevíziózás házasítását, és akkor az ilyen produkció nem kivételes csúcs, hanem napi rutin lesz!

(via rostas7o)

Vélemény, hozzászólás?