Ez történt amíg aludtál: katatón Bill Clinton, Ciprus tagad, szörnyű dolgok Délkelet-Ázsiában

– Ha nagy korán feküdtél le, akkor kimaradhatott Obama beiktatási ceremóniája, a mondandónál természetesen sokkal viccesebbek voltak a gifek és a fotók, amik készültek az egészről, például itt a csukló Beyoncé mögötti katatón Bill Clinton.

Advertisement

Halálraítéltek Balin egy 56 éves angol asszonyt, akinek a bőröndjében majdnem 5 kiló kokaint találtak a határon. A Reprieve jogvédő szervezet szerint a gyerekeivel fenyegették meg drogkereskedők és azért kellett csempésznie, ő maga is azt nyilatkozta, hogy sosem keveredett volna ilyesmibe, de a gyerekeinek élete veszélyben volt és meg kellett védenie őket.

Egy 65 éves kanadai férfi rendbontás miatt állt fülöp-szigeteki bíróság elé Cebuban, ahol egyszer csak elpattant nála valami és elkezdett lövöldözni. Egy orvost és egy ügyvédet sikerült megsebesítenie, ő viszont belehalt egy lőtt sebbe, az még nem tiszta, hogy saját magát lőtte-e le.

Advertisement

Ciprus veszettül tiltakozik az ellen, hogy egy országméretű pénzmosoda lenne, de azért nézzük meg, hogy mit ír a www.ciprusoffshorecegalapitas.info:

A külföldről igazgatott fiókok és az IBC-k 100%-ig mentesülnek a jövedelemadó, illetve a társasági adó terhe alól. A Nemzetközi Gazdasági Társaságok csupán 4,25%-os profitadót fizetnek Cipruson. A haszonélvezeti tulajdonosoknak nem kell járulékos osztalék- vagy nyereségadót fizetni azon kívül, amit a jogi személyeknek térítenek. Nincs tőkenyereség-, illetve hagyaték adó. Ha egy IBC-nek Ciprusra bevándorolt vendégmunkása dolgozik, annak a személynek csak fele annyi adót kell fizetnie, mint egy ciprusi állampolgárnak. Ha a szigeten kívül lakik és/vagy dolgozik az alkalmazott, de ciprusi bankon keresztül utalják a fizetését, nem kell jövedelemadót fizetnie. 

Advertisement

Egy indonéz muszlim szervezet szerint a nők körülmetélése alkotmányos jog és tradíció, ebbe az ENSZ a múlt hónapban hozott rendelkezésével csak ne szóljon bele. Az AsiaNews szerint Indonéziában több fajtája is van a körülmetélésnek, a finom bambuszpálcás pöccintéstől a teljes ollós amputációig, és nem az orvosok, hanem a bábák feladata. Az Indonéz Ulema (azaz iszlám vallástudományi) Tanács szerint a beavatkozás vallásos kötelesség, hogy a nők szexuális étvágyát csökkentsék.

gif: chandelier

Vélemény, hozzászólás?