Ferenc pápa: Ki vagyok én, hogy megítéljem a melegeket?

Proli, a Tumblr análpápája óta nem volt római püspök, aki annyira liberálisan nyilatkozott volna a homoszexualitásról, mint a Brazíliából hazafelé repülő Ferenc Pápa. "Ha egy ember meleg, és Istent keresi és jószándékú, ki vagyok én, hogy megítéljem?"

Remek példáját adta Ferenc annak, hogy mit jelent a katolikus egyházon belül a "'liberálisabb" jelző. Miközben a melegek kérdésében bármelyik elődjénél sokkal nyitottabban nyilatkozott, a nők papá szentelésének kérdését azzal utasította el, hogy arról már döntött az egyház, majd a szabadkőművesek lobbizását kárhoztatta.

Advertisement

A melegekről viszont azt mondta, hogy nem szabad marginalizálni őket, sőt integrálni kell őket a társadalomba. Kárhoztatta ugyanakkor a meleglobbit, bármit is jelentsen ez. "Nem az a probléma, ha valakinek ilyen hajlamai vannak. Mindannyian testvérek vagyunk. A probléma az, ha az ilyen orientációjúak lobbiznak, vagy ha mohó emberek vagy politikusok teszik ezt. A szabadkőművesek. Rengeteg lobbi létezik. Ez a legnagyobb probléma – mondta hazaútján Ferenc a vele utazó újságíróknak.

Vélemény, hozzászólás?