Gyurcsány Ferenc bejelentkezett a köztársasági elnökségre

Illustration for article titled Gyurcsány Ferenc bejelentkezett a köztársasági elnökségre

Narancssárga ingben, békéshalazás közben, Áder-jelmezben fotóztatta magát Gyurcsány a hétvégén. Már csak az hiányzott, hogy az új Áder-klónnak kiserkedjen a bajusza. Nanoelemzés!

Advertisement

A hétvége politikai eseménye volt Gyurcsány fotózása a ponttyal és a keszegezőbottal. De mit is jelent minden nagypolitikai szempontból?

Advertisement

Úgy tűnik, már Ferenc is rájött arra, hogy nincs az eseményeknek olyan extrém forgatókönyve, hogy ő itt valaha kormány közelébe kerüljön. Milyen következtetést vonnánk le ebből te vagy én? Foglalkoznánk valami mással. Ezért nem vagyunk exminiszterelnökök. Gyurcsány a hétvégén "Öltözz Ádernek és videlkedj Áderként!"-akciót tartott a nagycsepelyi tónál. Hátha valakinek végre eszébe jut, hogy ki lehetne a következő köztársasági elnök. A figura aránylag jól sikerült, bár ezzel a folyamatos mosolygással elég sokat rombolt a hitelességén. Ferenc javára kell írni, hogy nem szolgaian másolta az Áder-lookot, hiszen a mintakép deréktól lefelé sosem öltözne rapmetálosnak. A kezdeményezés így önmagában érdekes, de kevés. Ha Gyurcsány a következő pár napban Schmittnek öltözve, virággal a gomlyukában irodistalányokat hajkurászna a Facebook-fotóin, akkor mondhatnánk, hogy Ferencnek tényleg új politikai céljai vannak.

Vélemény, hozzászólás?