Ha a Kárpátia nem az a Kárpátia, akkor Szaniszló sem az a Szaniszló?

Illustration for article titled Ha a Kárpátia nem az a Kárpátia, akkor Szaniszló sem az a Szaniszló?

Vannak rossz döntések, vannak hülye döntések, vannak támadható döntések és van ez. A kormányzati kommunikáció ugrott egy seggest az abszurd humorba.

Advertisement

Igen, mi is olvastuk a 444-en a csodálatos hírt, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Arany Érdemkereszt kiosztásánál valószínűleg arra a Kárpátiára gondolt, amiben Palya Bea is énekel, és nem arra, aminek a tagja például nyilatkozott a Channel 4-nak a Jobbik majálisán. Olvastam én is, de én annyira elképedve állok ezelőtt, mint amikor először láttam nyílt utcán prostituáltat. El vagyok képedve, kicsit szörnyülködök, de valahol mélyen izgatottan tapsikolok, hogy mi fog ebből kisülni.

Advertisement

Aki nem érti a hiperlinkek fogalmát vagy csak berzenkedik a kattintástól, annak összefoglalom. A 444 egyik olvasója kikérte a Miniszterelnökség Kitüntetési Főosztálytól a hivatalos indoklást, hogy ugyan mi a bánatért kapott érdemkeresztet a Kárpátia nevű nemzeti rockegyüttes. Az indoklás megérkezett, de abból meg azt derült ki, hogy a minisztériumi kommunikáció vagy egy párhuzamos dimenzióból folyik, vagy egyszerűen a döntőknek fingjuk sem volt arról, hogy a Kárpátia az nem a Kárpátia Folkműhely. Ugyanis az előbbit díjazták, de az (egyébként már megszűnt) utóbbiról szóló indoklást küldték el.

Akárcsak tizenöt évvel ezelőtt azon az éjszakán az Üllői úton, azért tapskikook magamban, hogy kiderül-e, innen hogyan tovább. Mert mi a túró történhetett? Valaki tényleg a Folkműhelyt akarta díjazni, de mint egy Kabos Gyula-filmben, egy megbízhatatlan titkárnő összekeverte a papírokat? Mindig is a vadmagyar Petrást akarták kitüntetni, csak nem volt hozzá indoklás, és most ugyanannak a megbízhatatlan titkárnőnek kellett összeollóznia a Palya Bea-féle zenekar honlapjáról? Engem nagyon izgatnak ezek a dolgok, őszintén megmondom!

Advertisement

Főleg azért, mert ugye ez volt az a díjazási menet, amikor Szaniszló Szíriusz Ferenctől gyakorlatilag kierőszakolták, hogy adja vissza a Táncsics-díjat. Lehet, hogy másokat is összekevertek? Lehet, hogy igazából Szaniszló Ferenc állatorvosnak kellett volna kapnia? Vasvári Pál színművész helyett a márciusi ifjú Vasvári Pálnak? A pécsi balett titkára helyett a budapesti közjegyző Bajnai Ágnesnek? Remélem minden kiderül!

Advertisement

Kép: Monty Python: Az élet értelme

Vélemény, hozzászólás?