Hatalmas kamuért kapott 24 milliót Sallay jégtáncos sportmenedzser cége a kormánytól

Leközölte az Átlátszó azt a „tanulmányt”, amit az IMG nevű sportmenedzser cég készített a Fradi készülő stadionjáról. Az anyagban kamu és bullshit keveredik tartalmatlan mellébeszéléssel, értelmetlen töltelékmondattal és internetről fordított érdektelen izével.

Illustration for article titled Hatalmas kamuért kapott 24 milliót Sallay jégtáncos sportmenedzser cége a kormánytól

Leközölte az Átlátszó azt a "tanulmányt", amit az IMG nevű sportmenedzser cég készített a Fradi készülő stadionjáról. Az anyagban kamu és bullshit keveredik tartalmatlan mellébeszéléssel, értelmetlen töltelékmondattal és internetről fordított érdektelen izével.

Advertisement

Én egyet nem értek az ezer, tök egyforma ilyen ügyben: ha már lenyúlnak baromi sok pénzt, miért nem fizetnek ki néhány százezer forintot egy közepes újságírónak, aki legalább úgy rakna össze egy ilyent, hogy ne ordítson róla a kamu, átfogalmazná a mondatokat és mivel az újságírók bármikor leverik okoskodásban még a kommentelőket is, még eredeti gondolatokat is rakhatna hozzá. Úgysem nézik meg az ilyesmit, főleg nem használják fel, ha viszont valaki később megszerezné a dokumentumokat, nem lenne ez a kínos leégés.

Illusztrációnak itt van egy pár mondatos egybefüggő rész, közvetlenül a tanulmány elejéről. Mint látható, ez már nem is plágium vagy ollózás, hanem kegyetlen terrorista támadás a magyar szintaxis ellen:

Ezen kívül, ha valamennyi területtel megfelelően foglalkoznak, ez egyedi lehetőséget ad Magyarország számára, hogy a kelet-európai fenntartható stadionok esetében vezető és első benchmarkká váljon.

A jelentés hangsúlyozza Magyarország általános feltételeit és a labdarúgás jelenlegi állapotát. A tágabb magyarországi feltételeket a lakosság, a gazdaság, a földrajz, a politikai rendszer és az éghajlat tekintetében vizsgálja, hogy megfelelő helyzetbe kerülhessünk olyan vonatkozások megértéséhez, mint például egy-egy futball stadion potenciális vonzáskörzete.

Advertisement

Igen, ha figyelmesen olvastál, rájöhettél, hogy ez a szöveg nem azért durva, mert szemérmetlen pénzlopás, hanem mert a szó legközönségesebb jelentése szerint nincsen semmi értelme.

Vélemény, hozzászólás?