Hatezer egy feles, tizenkétezer egy pohár bor (updatelve)

Illustration for article titled Hatezer egy feles, tizenkétezer egy pohár bor (updatelve)

Update: Sajnos lukra futottam ebben az ügyben, elnézést, így a poszt hülyeségeket állít, csak az olvassa tovább, aki ki akar élvezni egy elrontott bejegyzést. A lényeg, hogy a felháborító számla, ellentétben azzal, amit a posztban írok, nem tízéves, hanem friss. Azon a nem túl bonyolult alaphelyzeten csúsztam el, hogy a túlszámlázó szórakozóhelyet működtető cég és a szórakozóhely címe nem ugyanaz. A valódi sztori az eszpee kommentjében olvasható linkeken olvasható el a Tékozló Homáron és az Origón.

Advertisement

Minimum tízéves turistalehúzó számlát osztanak meg lelkesen a Facebookon. 12 ezer forintért adtak el egy olyan minipalackos bort, ami boltban 389 forintba kerül. Csakhogy az Arany János utcai helyiségben réges-régen Gianni étterme működik.

"Na ezèrt van èvröl évre egyre kevesebb tûrista kis hazânkban ès ezèrt itélnek meg minket úgy ahogyan… Köszönjük Frizzante kft. A számla tulajdonosa egy horvát ûr akinek ez volt az elsö vacsija Budapesten. Osszátok!!!"

Advertisement

Így szól a szöveg a tényleg durva számla fényképe mellett. 12 ezer forintot kérni egy 0,187 literes, minipalackos olcsó vörösborért tényleg bátor. Vagyis bátor volt ezredfordulón. A helyiségben ugyanis időtlen idők óta az Il Forno nevű cég által üzemeltetett Pomo d"Oro étterem működik, a Frizzante Kft.-féle Garage helyén. Ezt egy telefonnal "ki tudtam deríteni", de számla fotóját dühösen megosztó felhasználók biztosan nem fognak telefonálgatni.

Vélemény, hozzászólás?