Hiába köcsögözött az eszement köztévé, vesztettek Szabó Zoltánnal szemben

Illustration for article titled Hiába köcsögözött az eszement köztévé, vesztettek Szabó Zoltánnal szemben

Így jár az, akinek nincs semmi stílusérzéke. Nem volt elég a köztévének, hogy milyen bénán kezelték a gigahavazást, majd utána a Híradóban köcsögöztek le egy újságírót, még be is perelték az Indexet, de hála istennek jól megszívták.

Advertisement

A helyreigazítési pert első fokon elvesztő köztévét az borította ki, hogy Szabó "Szabózé" Zoltán az Index Comment:com nevű médiablogján március 16.-án jól kigúnyolta az óriáshavazás MTV-s feldolgozását, vagyis fel nem dolgozását. Az ügyben médiatörténeti húzással próbált felülkerekedni az MTV: a Híradóban hosszú, személyeskedő blokkban támadták Szabót. Akiről egészen példátlan módon beolvastak egy "te magadtól vagy ilyen köcsög?" kezdetű anonim kommentet. Remélem a románok aznap este ellopták az összes MTVA-vezető lovát, a helyükön pedig Batz-papucsokat hagytak. Sajnos a dologból nem lett hagyomány és azóta sem olvasnak be kurvaanyázásokat a kritikusaikról.

Advertisement

Szabó a Cinknek azt mondta, hogy hisz a "köcsögözés szabadságában", de még fontolgatja, hogy ne indítson-e ellenpert az MTVA ellen. "Félek hogy sose lesz belőlem már mártír" – mondta még enigmatikusan, úgyhogy sajnos valószínűleg nem fog perelni, pedig jó móka lett volna.

Most jött ki az ítélet írásban, a bíróság egyszerűen úgy ítélte meg, hogy Szabó a médiablogon nem tényállításokat tett, hanem a véleményét mondta el a tévé havazásnapi műsorfolyamáról.

Advertisement

[A képen balra Szabó, jobbra én vagyok látható]

Vélemény, hozzászólás?