Hogyan dobta ki Farkasházy a két indexest? Sehol sem hallott morbid részletek!

Ha nem hallottál volna a magyar média legnagyobb idei hisztijéről: Farkasházy Tivadar, az MSZP-SZDSZ-es holdudvar ceremóniamestere tegnap ebéd közben dobta ki az Index két riporterét a szárszói telkének a kertjéből. Panyi Szabolcsnak konkrétan elvette a tányérját, amiből evett. Az eset rendkívül vicces, Kövér László mája szerintem mázsásra hízott miatta, és remekül mutatja, mennyire halál fogalmatlan a balos elit.

Mi lehet annál tökéletesebb, mint hogy a cenzúrázó és puhadiktatúrázó baloldali szellemi elit bulijáról kidobták a legnagyobb magyar liberális sajtótermék tudósítóit? Azért az undorító bűnükért, hogy tudósítottak. Egy kérdés maradt: ki fog erről drámai nyilatkozatot adni valamelyik német napilapnak?

Advertisement

A Cinknek Német Tamás, az egyik botrányhős, az online Johnny Rotten adott nyilatkozatot. Mivel őt még sokan nem ismerik, ennek megfelelően kérdeztem:

Cink: Mondj magadról valamit az olvasóknak! Mi a kedvenc zenéd? Mit szolnál, ha a vasárnapi ebédnél Pető Iván ülne a helyeden a családi asztalnál?

Német: Inkább azt mondom, hogy az egész hétvége legrémisztőbb pillanata az volt, amikor odajött Gyurcsány Ferenc és azt mondta nem érti hogy mehetett ki a gyurcsányos cikkem hiszen ez: korrekt! :DD

Cink: Jézus. Te megjártad a poklokat!

Német: És ehhez képest a remegő hangú Farkasházy kutyafasza volt.

De mi is történt a Kertben? Miért remegett az ismert lapszerkesztő hangja?

Érthetetlen, hogy ha Farkasházyt zavarja a sajtó, akkor miért engedett be annyi újságírót a szárszói találkozó nulladik, bemelegítő napjára szombaton. Vagy akár egyet is. Az már nem érthetetlen, hanem baromi ismerős, és annál is szomorúbb, hogy az európai értelemben vett demokrata kereszteslovag a jobboldali stábokat egyszerűen kitiltotta, míg a többieket leginkább nem vette észre. De az minden tudósításból kiderül, hogy már szombaton komoly újságírókontingens mozgott Farkasházy kertjében.

Advertisement

A Humoros Események vasárnap történtek, amikor a házigazda tudomást szerzett arról, hogy az Indexen megjelent a tudósítás az előző napról. Benne egy fotóval a ház vécéjéről, azzal a képaláírással, hogy Teddy és Mimi vécéje. Farkasházy felállt a színpadra, és bemondta a mikrofonba, hogy itt az Index és megírta, a hogy sok a komcsi és kirakták a vécénket. A stílus maga az ember – mondta. De ekkor még nem történt ennél több, mivel Farkasházynak fogalma sem volt, ki az Index riportere. Később megmondták neki, és ő azonnal le is csapott a falatozó Panyira és Németre.

Német: Ezután pár órával később megmutatta neki valaki hogy mi vagyunk az index. És odajött, hogy mit képzelünk hogy Mimit belerángatjuk ebbe. Épp evett a Panyi a finom pörköltből, és akkor odalépett, és elvette előle a tányért.

Cink: Nem! Elvette??? :DDDDD

Német: Persze.

Cink: Hahahahaha.

Német: Kár hogy nincs videó. A gifet órákig nézném.

Farkasházy ezután remegő hangon kérdezte meg tőlük, hogy nem szégyellik-e magukat és hogy szerintük vicces-e a wc-t kirakni, az mégiscsak a privát szférájuk. Erre Panyi azt mondta, hogy aznap már vagy 400-an használták , úgyhogy nem olyan intim. Az olvasókat meg érdekelheti. Mire Farkasházy azzal a hátborzongató mondattal vágott vissza, hogy : Igen az én vécém, meg a Mimi is használja meg az édesanyám is használta aki három hete halt meg. "Mondta a Panyi, hogy nem igazán szép dolog ezt idehozni most, aztán pedig azt mondta, hogy jó lehet hogy nem vicces a wc, de a tegnapi showjuk a Selmeczivel, na AZ nem volt vicces." Az indexesek ezután leléptek.

Advertisement

Farkasházy Tivadar az Index alapítása óta látványosan ki van borulva azon, hogy az Indexet ő ugyan az online Népszabadságnak képzelte, az mégsem nyalta elvtelenül a fenekét, hanem pont úgy írtak róla, mint bárki másról. Ez a mostani hisztije valószínűleg ennek a következménye. Azt ugyanis el sem tudom képzelni, hogy a médiaveterán Farkasházy, aki az írásaiban meg a tévéműsoraiban mindig is egy csomót szerepeltette a családját – amivel nincs semmi baj persze önmagában – egyszer csak megsértődjön azon, hogy valaki leírja azt, hogy Mimi. És gondolom annyira nem lehet korlátolt fickó, hogy ha egyszer publikus eseményt szervez a házába, akkor úgy gondolja, hogy a színpadot vagy a fröccsözőket lehet fotózni, a vécét viszont nem. Az anyja idekeverése volt a csúcsízléstelenség, de ezt tényleg ráfoghatjuk arra, hogy a gyász elvette az ítélőképességét.

Volt, aki még csodálkozott, hogy a Fidesz egyetlen törvénymódosítással képes volt gyakorlatilag megszüntetni a sajtófotózást Magyarországon. Nem tudom, miért csodálkoznak, amikor az ázsiai Fidesz európai ellenzékének is ez az ösztönös hozzáállása az újságírókhoz. Az eset igazán viccesre sikerült, remélem Johnny Német és Sid Panyi folytatják a közös rombolást.

Advertisement

update: Mégis hat a balos lelki terror: a félig megtört Német megkért, hogy írjam bele a posztba, hogy "amúgy meg szar kedvem van ettől". Mármint neki, nem nekem, mert én fergetegesen mulatok. Hát tessék.

Vélemény, hozzászólás?