​Így kémkednek és trollkodnak a bajai kampányban?

Illustration for article titled ​Így kémkednek és trollkodnak a bajai kampányban?

Egy fideszes elküldte a balosoknak azt a Facebook-levelezést, amiben a fideszes Zsigó Róbert irodavezetője egy trollt instruál, hogyan keltsen zavart a balos jelölt, Teket Melinda fb-oldalán.

Advertisement

A szerkesztőségünkbe beeső kampánysztorikat elnézve Magyarországon egyáltalán nem lenne szükség IRL választásokra, a nemzet nagyobb ügyeit a felek szívük szerint lájkolással oldanák meg. A pártok pedig nem településeket vagy országrészeket, hanem fb-falakat és kommentmezőket akarnak uralni.

Most például egy olyan linket kaptunk, ahol egy olyan kép látható, amit állítólag a Fidesz bajai kampánystábjának egy áruló tagja küldött el az egyesült baloldali lista aktivistáinak. A képen egy álltólagos fb-beszélgetés olvasható, ahol ifj Szádeczky Attila, Zsigó Róbert bajai polgármester/Fidesz-szóvivő/képviselőjelölt irodavezetője arra instruálna egy aktivistát, hogy miket posztoljon ki az ellenfél, Teket Melinda fb-falára. Például egy olyan képet, amin a jelölt, újságíróként, Gyurcsány Ferenccel látható, és mosolyog, tehát Gyucsány embere.

Advertisement

Mindez a Zsigófigyelő nevű mikroblogon jelent meg, amit pedig nyilván a balos aktivisták csináltak. Őrület, ami itt folyik, különös tekintettel arra, hogy Baja elvileg nyugodt, stabilan jobbos választókörzet, ahol Zsigó Róbertnek minden rásegítés nélkül is minden esélye megvan a sima győzelemre.

Advertisement

Mi folyhat ott, ahol még szoros is az állás.

A mostani kampány jellegzetessége, hogy bár a maga módján ádáz, az egész végig pont annyira kicsinyes, mint ez az ügy.

Vélemény, hozzászólás?