Illés Zoltán tényleg egy cezaromániás zsebkatona?

Azt pletykálják a Nagy Világhálón, hogy amikor Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár lett, megkövetelte, hogy a telefonban az "államtitkár úr, jelentkezem!" szöveggel köszöntsék.

Advertisement

Bár élőben én is megtapasztaltam, hogy Illés egy elvetélt Napoleon, aki imádja az álkatonai szlenget, a jelentést és a parancsolgatást, akkor mégiscsak egy robbantást irányított, és nem a hivatali telefonját vette fel.

Úgyhogy mindaddig képtelen voltam elhinni, hogy tényleg jelentkezemezni kelljen a telefonba, mg el nem olvastam Bolgár György interjúját Juszt Lászlóval, amiből kiderül, hogy Illés büszkén vállalja, hogy katonásdit játszik a vízügyesekkel. Külön poén, hogy Juszt szerint ez a megszólítási mód akkor terjedt el a vízügyön belül, amikor 56 után egyszerre sok ávós került át a szervezethez, akik magukkal hozták a katonás szokásaikat.

Advertisement

De ezzel együtt is nehéz elhinnem, hogy 2013-ban egy ilyen, akár ávós, akár nem ávós szokás még életben legyen. Csak úgy derülhet ki a teljes igazság, hogy ha Illés beosztottja vagy, válaszban megírod idelent, hogy neked is katonásdit kell-e játszanod a lendületes környezetvédővel.

[animgif: NAK@index.hu]

Vélemény, hozzászólás?