Itt a vadiúj Google-szolgáltatás, a Keep. Lehet jegyzetelni! De mi a ráknak?

Az Evernote és a többi hasonló jegyzetelő alkalmazás konkurenciája lehet a Google ma élesített szolgáltatása. Én egész életemben szinte mást sem csinálok, csak jegyzetelek, hasonló programot viszont nem használok, plusz béna felhasználó vagyok, ezért igazi szűz szemmel, Átlagos Jánosként vetettem alá nanotesztelésnek

Illustration for article titled Itt a vadiúj Google-szolgáltatás, a Keep. Lehet jegyzetelni! De mi a ráknak?

Az Evernote és a többi hasonló jegyzetelő alkalmazás konkurenciája lehet a Google ma élesített szolgáltatása. Én egész életemben szinte mást sem csinálok, csak jegyzetelek, hasonló programot viszont nem használok, plusz béna felhasználó vagyok, ezért igazi szűz szemmel, Átlagos Jánosként vetettem alá nanotesztelésnek a cuccot.

Advertisement

A Keepnek csak a webes változatát tudtam kipróbálni, a Gizmodo szerint klasszul kinéző és kellemes androidos applikáció ugyanis nem kompatiblis az én tök átlagos Galaxy W okostelefonommal.

A http://drive.google.com/keep címen elérhető Keepben az feltétlenül jó, hogy borzasztó egyszerűen néz ki, és az ember kapásból látja, hogy mit lehet vele csinálni. Vagy jegyzetet írni, vagy feladatlistát összerakni.

Advertisement

Aki bevásárlóistát rak össze az asztali gépén, az feltehetőleg elmebeteg vagy minden élethelyzetben ragaszkodik a laptopjához, de azért kipróbáltam. Elsőre ment a dolog még nekem is. Látatlanban azt gondolom, hogy egyik listaíró program sem térhet el túlzottan ettől.

A jegyzetírás is pont ilyen. Ott egy téglalap, abba kell beleírni, aztán egyszer csak befejezni, megnyomni a "done" gombot és kész is vagyunk. Igazából annyi variálási lehetőségünk van, hogy a feljegyzés tetejére 7 színből választható csíkot varázsolhatunk. És tehetünk fotót is a feljegyzésbe.

Advertisement

Illustration for article titled Itt a vadiúj Google-szolgáltatás, a Keep. Lehet jegyzetelni! De mi a ráknak?

Én még olyan gombot sem találtam, amivel a feljegyzéseket meg lehetne osztani. Az egész nagyon festék- és lakkszagú még, felteszem idővel egy rakás képességet pakolnak bele. Ez az első villámpróba mindenestre nem győzött meg arról, hogy ilyet kéne használnom. Oké, a telefonos bevásárlólista fasza lenne, de azt meg nem engedi használni a Titkos Árnyékhatalom.

Vélemény, hozzászólás?