Kinek a bevonómassza, kinek az Obama: az MTV Híradója az ARD-é ellen

Fel nem foghatom, hogyan tud bárkit is annyira érdekelni a magyar köztévé híradója, hogy feldühítse magát rajta, aztán összevágja az ARD Tagesschau aznapi kiadásával. De valaki mégis megtette. Ha jól értem, azt kéne észrevenni, hogy az MTV-t jobban érdekli Forróné és hagyományos érlelésű tarja az olasz

Fel nem foghatom, hogyan tud bárkit is annyira érdekelni a magyar köztévé híradója, hogy feldühítse magát rajta, aztán összevágja az ARD Tagesschau aznapi kiadásával. De valaki mégis megtette. Ha jól értem, azt kéne észrevenni, hogy az MTV-t jobban érdekli Forróné és hagyományos érlelésű tarja az olasz kormányválságnál, a csoki vagy bevonómassza-kérdés pedig Barack Obamánál.

Advertisement

Nem beszélve az Észak-Koreát lenyomó óriás csokitojásról és kisebb méretű sonkáról. Aki a videót megcsinálta, valósággal szomjazik a külföldi hírekre, és a jelek szerint szégyennek tartja, hogy a köztévé elhallgatja, mi történik a világban. Pedig ha már, akkor sokkal izgalmasabb, hogy azt is elhallgatja, ami itthon történik. A magyar közönségnek ráadásul még az agymosatlan részét sem érdeklik a külföldi hírek, a Szíria, Egyiptom, ENSZ vagy Észak-Korea szavak látványa a magyar olvasóból azonnal kiváltja a továbblapozóreflexet. A külpolitikai újságírók pont ezért spánieltekintetű, rezignált emberek, akik, ha tehetik, pár éven belül átvitorláznak a belpolitika, a sport vagy a hagyományos érlelésű húsok területére. Úgyhogy a tömegcenzúra egyik fele akár még jogosnak is mondható.

Vélemény, hozzászólás?